unge

Unge og alkohol

Når vi fester i Danmark, er der meget ofte vin, øl eller sprut på bordet. Alkohol er en central del af kulturen i Danmark og i mødet mellem mennesker – også blandt unge.

Social arv og udstødelse

Social arv er betegnelsen for den påvirkning, vi tager med os fra barndommen ind i voksenlivet. Vores forældre, opvækst og omgivelser har indflydelse på, hvordan vi bliver som voksne. Det gælder både uddannelse, privatliv, karriere og forbrug eller misbrug.

Selvskade blandt unge piger

I de seneste år er et nyt alvorligt fænomen dukket op blandt unge piger: Flere og flere skader sig selv ved at drikke store mængder alkohol, rive hår ud, brænde sig med cigaretter og ikke mindst skære i sig selv.

Unge og vold

En forælder, der langer sin teenager en flad. Et væbnet overfald på en natklub. En vred, ung fyr, der skubber sin kæreste hårdt ind i væggen under deres første store skænderi.

Overvægtige børn og unge

Overvægt og fedme er et hastigt voksende problem for børn og unge. I de seneste 30 år er antallet af overvægtige børn og unge tredoblet i Danmark, og det går ud over både deres fysiske og psykiske helbred. For meget sukker og for lidt motion er de to store syndere.

Unge og stoffer

Diskoteker proppet med unge på ecstacy og kokain. Skoler som hyrer vagtværn med narkohunde for at kontrollere eleverne. Og fitnesscentre der bugner af anabolske steroider. Sådan lyder de gængse mediehistorier om unge og stofmisbrug.

Sms - sprog og betydning

Den enorme udbredelse af sms har været med til at udfordre det normale sprog med udvikling af nye koder og forkortelser og har især stor betydning for venskaber og gruppedannelse blandt unge.