Liberal Alliance
Læsetid: 13 min
Indhold
Indledning
Det borgerlige-liberale parti Liberal Alliance, også kaldet LA, udspringer af det socialkonservative Ny Alliance, og har siden sin stiftelse i 2008 arbejdet for et mere liberalistisk samfund med god støtte fra det private erhvervsliv. Otte år efter relanceringen som Liberal Alliance går partiet for første gang i regering i 2016, men det koster på vælgeropbakningen at indgå i et regeringssamarbejde, hvor Liberal Alliance må gå på kompromis med en af sine helt store mærkesager, topskattelettelser, og partiet oplever herefter en regulær nedtur. Alex Vanopslagh overtager i 2019 posten som politisk leder efter Anders Samuelsen og dermed også overlevelseskampen for et parti, som balancerer på spærregrænsen. Det hele ser dog for alvor ud til at være vendt for partiet med folketingsvalget i 2022, hvor LA får sit bedste valg nogensinde. Fremgangen er siden fortsat i meningsmålingerne. Nogle af partiets mærkesager er lavere skat, mere personlig frihed, mere vækst og en mindre offentlig sektor. I lyset af partiets styrkede position er beskeden fra Vanopslagh i 2024, at partiet har ambitioner om at blive et bærende regeringsparti og ikke længere går til valg på helt at fjerne topskatten.
Relaterede emner
En blå fremtid for Europa | Alex Vanopslagh | EP24
Partileder Alex Vanopslagh forklarer forud for EP-valget 2024, at en stemme på Liberal Alliance er en stemme for et blåt Europa med fokus på frihed, fred og fremgang.
Blokeret indhold
Dette er eksternt indhold, derfor skal du acceptere cookies til statistik og markedsføring for at se det.
Definition
Hvad er partiet Liberal Alliance?
Liberal Alliance, som også går under forkortelsen LA, udspringer af det borgerlige midterparti Ny Alliance, som blev dannet af Naser Khader og Anders Samuelsen, begge fra Radikale Venstre, og tidligere folketingsmedlem for Det Konservative Folkeparti, Gitte Seeberg. Allerede et år efter sin stiftelse i 2007 blev partiet dog splittet af interne politiske og personlige uoverensstemmelser. Partiet undergik herefter en transformation til et mere højreorienteret parti med en liberalistisk dagsorden og skattelettelser, frihedsrettigheder, en begrænsning af statslig indblanding i den enkeltes liv og en slankere offentlig sektor som mærkesager. Hvis man vil sætte sit kryds ved partiet, skal man kigge efter listebogstavet I på stemmesedlerne. Liberal Alliance var i 10 år, fra 2009-2019, ledet af Anders Samuelsen. Partiet var fra 2016-19 del af en borgerlig trekløverregering. Partiets politiske leder har siden 2019 været Alex Vanopslagh, som med personlig gennemslagskraft har genrejst partiet, der også har nydt godt af problemerne i andre borgerlige partier, ikke mindst i Venstre. Siden 2020 har Vanopslagh også været landsformand for partiet og hermed stadfæstet sin position som LA’s ubestridte leder. Andre profiler i folketingsgruppen er den forhenværende formand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, og Ole Birk Olesen, mens Henrik Dahl er partiets repræsentant i Europa-Parlamentet. Som det fremgår af artiklen ”Hvem stemmer på Liberal Alliance? Her er partiets typiske vælger” har LA især godt fat i de unge vælgere, to tredjedele af partiets vælgere er mænd, og deres vælgere tjener typisk mere og bor oftere i ejerbolig end gennemsnittet
[1].
Hvad er Liberal Alliances idégrundlag?
Det socialkonservative Ny Alliance blev bl.a. stiftet som et opgør med det, partistifterne så som en fastlåst blokpolitik og Dansk Folkepartis diktering af udlændingepolitikken. DF havde alt for længe haft alt for stor indflydelse, mente frontfigurerne i det nye parti. ”Nok er nok”, som en af partistifterne, Gitte Seeberg, sagde det ved lanceringen af partiet, der dog allerede et år senere gik i opløsning som følge af interne stridigheder. Det ledte til en relancering af partiet i en mere højreorienteret variant. Liberal Alliance bekender sig til den politiske og økonomiske tænkning, der betegnes liberalisme, og som hviler på et individualistisk menneske- og samfundssyn. Ordet liberalisme refererer til det latinske ord for frihed. Liberalismen sigter da også efter at fremme individets frihed og rettigheder. Hovedtanken er, at det enkelte menneske har naturlige rettigheder, som retten til liv, ejendom og frihed. Ifølge liberalismen skabes det bedst mulige samfund, hvis den enkelte borger i vid udstrækning har mulighed for at søge sin egen lykke og selv definere, hvad der er det gode liv. For et parti som Liberal Alliance betyder det også, at en hensigtsmæssig samfundsudvikling går i retning af mindre statslig regulering. Partiet er også en indædt modstander af det høje danske skattetryk og af det, partiet ser som en alt for stor velfærdssektor, som i manglen på konkurrence fra private aktører ikke er velfungerende og effektiv. Et parti som Venstre har også liberalismen som ideologisk udgangspunkt, mens partier som Radikale Venstre og Moderaterne begge har et socialliberalistisk idégrundlag. Liberal Alliance kalder sig selv for Danmarks mest liberale parti.
Fakta
Hvordan har sponsorpenge fra erhvervslivet spillet en vigtig rolle i partiets historie?
Allerede ved Ny Alliances fødsel i 2007 var Saxo Banks direktør, Lars Seier Christensen, tæt knyttet til partiet, og banken postede de kommende år adskillige millioner i partiet. Iværksætterstøtten blev i 2010 fulgt af en storstilet reklamekampagne med Saxo Bank som hovedsponsor, som fik stor betydning for partiet og dets fremtid. Ved kommunalvalget i 2009 havde Liberal Alliance fået under én procent af stemmerne og kun fået valgt en enkel byrådskandidat – nemlig Anders Samuelsen, som blev valgt i sin hjemby, Horsens. Partiet stod på randen af kollaps, inden det rigtigt var begyndt. I artiklen ”Anders Samuelsen: Vi ville ikke eksistere uden Saxo Bank” kalder den daværende politiske leder det af ”fuldstændig afgørende betydning”, at private virksomheder og ikke mindst Saxo Bank trådte til med økonomisk hjælp: ”Pressen ville ikke skrive om os, vores synspunkter eller noget som helst andet. Og så var der nogle folk i Saxo Bank, men også andre dele af erhvervslivet, som sagde, at vi vil godt støtte det her økonomisk. Det gjorde, at vi var i stand til at indrykke annoncer, så vi uden om journalisterne kunne kommunikere direkte med danskerne og fortælle om vores politik.”
[2]. Støtten betød, at partiet fik øgenavnet Team Saxo Bank, men som det fremgår af artiklen ”Folketingsvalget 2011” fik LA ved valget 2011 knap 5 procent af stemmerne og blev repræsenteret med 9 mandater
[3]. Saxo Bank trak i 2015 sin støtte til LA, men partiet har siden modtaget økonomisk hjælp fra flere sider. Op til valget i 2022 modtog partiet støtte fra arbejdsgiverorganisationer og virksomheder på samlet set over 6 millioner kroner, som det fremgår af artiklen ”Pengene ruller ind til Liberal Alliance fra erhvervslivet”
[4]. Blandt bidragyderne var Dansk Erhverv, Dansk Arbejdsgiverorganisation og Lars Seier Christensen som privat erhvervsmand. Mange andre partier modtager også økonomisk støtte fra det danske erhvervsliv, interesseorganisationer eller andre aktører.
Hvordan appellerer Liberal Alliance til liberale vælgere?
På Liberal Alliances hjemmesides første side fremhæver partiet ord som frihed, ansvar og optimisme i skildringer af partiets dna, og kalder sig Danmark mest liberale parti
[5]. Siden sin stiftelse har partiet altid været en ihærdig forkæmper for skattelettelser, herunder markante topskattelettelser, og har på dette punkt været et ultraliberalt parti. Det blev kun yderligere understreget, da karikaturtegnere i 2016 skildrede Anders Samuelsen som en mand, der havde forvildet sig højt op i et træ, som han nu ikke kunne komme ned fra, med sine ultimative krav om en fem procents topskattelettelse. Kravet om skattelettelser og kompromiserne i regeringssamarbejdet var blandt årsagerne til partiets efterfølgende nedtur. Men positionen som det parti, der mest indædt arbejder for skattelettelser, var slået fast. Andre liberale mærkesager i partiets politik er personlige frihedsrettigheder, gode muligheder for erhvervslivet og de frie markedskræfter, ønsket om en mindre stat og nye teknologiske opfindelser som det, der skal løse den grønne omstilling. Et af de historisk set største partier i blå blok, Venstre, har det officielle navn Venstre, Danmarks Liberale Parti. I kølvandet på internt kaos og ledelsesopgør i Venstre er en del af partiets trofaste vælgere dog søgt mod andre partier. Liberal Alliance har formået at appellere til mange frafaldne Venstre-vælgere som den rene borgerlig-liberale vare. Som det hedder i artiklen ”Vanopslagh har overtaget 50.000 utilfredse Venstre-vælgere siden valget” fra 2023: ”Vanopslagh er god til at sætte ord på borgerlighedens grundlæggende værdier”, forklarer historiker Christian Egander Skov og fortsætter: ”I en situation, hvor andre borgerlige partier fremstår temmelig udvandede, er det naturligt, at mange søger mod et parti, der ligner den ægte vare.”
[6].
Tidslinje
Vigtige årstal i Liberal Alliances historie
Partiet Ny Alliance bliver stiftet af Naser Khader og Anders Samuelsen, der begge forlader Radikale Venstre, og det tidligere medlem af Det Konservative Folkeparti Gitte Seeberg.
Ny Alliance får ved årets valg valgt fem mandater ind i Folketinget, blandt andre erhvervskvinden Malou Aamund og den tidligere generalsekretær for Røde Kors, Jørgen Poulsen.
Partiet relanceres med nyt partiprogram, rykker politisk mod højre på det politiske spektrum og skifter navn til Liberal Alliance. Flere fremtrædende partimedlemmer melder sig samtidigt ud af partiet.
Liberal Alliance bliver fusioneret med Simon Emil Ammitzbøll-Billes Borgerligt Centrum, og Anders Samuelsen overtager posten som partileder efter Naser Khader, som melder sig ud og siden bliver medlem af Det Konservative Folkeparti.
Instruktør Christoffer Guldbrandsens dokumentarfilm ”Dagbog fra midten” skildrer Ny Alliance/Liberal Alliance fra partiets stiftelse til Naser Khaders udmeldelse.
Nye kendte ansigter, som kuglestøderen Joakim B. Olsen og plejehjemsforstanderen Thyra Frank, bliver præsenteret som kandidater for partiet, som samme år lancerer en stor reklamekampagne delvis finansieret af Saxo Bank.
Liberal Alliance har efter årets valg 9 mandater i Folketinget.
Partiet går frem ved årets folketingsvalg, og Anders Samuelsen forsøger, dog uden held, at få Liberal Alliance med i regering.
Liberal Alliance går i regering med Venstre og Det Konservative Folkeparti, da Lars Løkke Rasmussen midt i en valgperiode udvider regeringen med de to partier. LA får seks ministerposter, herunder Anders Samuelsen som udenrigsminister.
Partiet får et historisk dårligt valg, er tæt på spærregrænsen og partileder Anders Samuelsen opnår ikke genvalg. Alex Vanopslagh vælges til ny politisk leder foran Simon Emil Ammitzbøll-Bille, som herefter melder sig ud af partiet.
På årets landsmøde bliver det besluttet at fusionere posten som politisk leder for folketingsgruppen med landsformandsposten. Ledelsen af partiet bliver hermed samlet hos én mand, Alex Vanopslagh.
Ved årets kommunal- og regionsrådsvalg lykkes det for partiet at få sin første borgmesterpost, da den 28-årige Emil Blüther bliver borgmester i Solrød – som den yngste danske borgmester til dato.
Den landspolitiske tilslutning til Liberal Alliance vokser, partiet får sit bedste folketingsvalg nogensinde og bliver repræsenteret i tinget med 14 mandater.
Den tidligere formand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, melder sig ind i Liberal Alliance. Samme år bliver partiets spidskandidat, Henrik Dahl, valgt til Europa-Parlamentet.
Liberal Alliance står i meningsmålingerne til at blive det største borgerlige parti, og Alex Vanopslagh melder ud, at partiet ønsker at blive et bærende regeringsparti efter næste valg.
Analyse
Hvad har Anders Samuelsen betydet for partiet?
Sammen med to politiske kolleger fra Folketinget var europaparlamentsmedlem Anders Samuelsen i 2007 med til at stifte Ny Alliance – et parti, der bl.a. skulle gå imod en polariseret blokpolitik og være garant for en anstændig borgerlig flygtninge- og udlændingepolitik baseret på den politiske midte. Partiet var også en ivrig fortaler for internationalt samarbejde og for at skabe fremgang i samfundet ved at sænke skatten på arbejde. Midterpartiet blev dog allerede året efter omskabt til det mere liberalistiske Liberal Alliance. Anders Samuelsen overtager i 2009 rollen som politiske leder for partiet, der med opstartsstøtte fra private virksomheder som Saxo Bank finder en stabil politisk platform og vælgertilslutning. I 2016 går Samuelsen ud med stålsatte krav om topskattelettelser og truer med at vælge Venstre-regeringen, hvis det ikke kan realiseres. Da daværende Venstre-formand og statsminister, Lars Løkke Rasmussen, foreslår at udvide sin Venstre-regering til en trekløverregering med LA og De konservative midt i valgperioden, går Liberal Alliance med på idéen og opgiver sine bestræbelser på en markant lettelse af skatten for dem, der tjener mest og dermed betaler topskat. Samuelsen kritiseres for at have solgt partiets sjæl til fordel for ministertaburetter, men vil siden fastholde, at Liberal Alliance fik megen politik igennem ved at vælge regeringssamarbejdet. Partilederen må dog sande, at partiet får en vælgerlussing ved folketingsvalget 2019, hvor Samuelsen heller ikke selv bliver genvalgt. Han trækker sig herefter som formand. Også internt i partiet mener mange, at Samuelsen har en del af skylden for valgresultatet. Som lokalformand i Assens, Christian Lund, siger det i ”Fynsk LA-formand revser partitop”: ”Anders Samuelsen klatrede op i det der berømte træ, hvor han fik øje på en ministerbil, da han sad deroppe, og så klatrede han ind i den. Det var der, det startede. Og det er så kulmineret med det her valg.”
[7].
Hvordan lykkedes det Alex Vanopslagh at genrejse partiet?
Chokket efter det katastrofale valg for Liberal Alliance i 2019 havde endnu ikke fortaget sig, da Alex Vanopslagh bliver ny politisk leder af partiet samme år, og de første år er det op ad bakke for partiet og dets nye frontfigur. Meningsmålingerne er dårlige, og Vanopslagh selv anklages i en boligsag for uretmæssigt at have modtaget boligstøtte efter reglerne om dobbelt husførelse som folketingsmedlem. Vanopslagh betaler efterfølgende boligstøtten tilbage. Det lykkedes dog herefter den politiske leder at genrejse det kriseramte parti ved bl.a. personlig gennemslagskraft og ved at være en dygtig kommunikator. Op til valget 2022 bliver hans popularitet også hjulpet godt på vej af videoer under hashtagget #daddyvanopslagh på det sociale medie TikTok. En del af videoerne viste sig sidenhen at være orkestret af medlemmer af partiets ungdomsorganisation, men de havde ikke desto mindre appelleret til mange unge borgerlige vælgere og gjort Vanopslagh kendt i den brede offentlighed. Alex Vanopslagh formåede også at brede partiets politiske profil ud til også at handle om andet end skattelettelser, og partiet nød samtidigt godt af Venstres kollaps. Som man kan læse i artiklen ”Folketingsvalget 2022” får partiet ved valget 2022 sit bedste valg nogensinde med næsten 8 procent af stemmerne, hvilket resulterer i 14 mandater
[8]. Det var en tredobling i forhold til valget i 2019. Valgresultatet får ifølge artiklen ”For et år siden var Liberal Alliance døden nær – nu er de stjernerne på det blå hold” Alex Vanopslagh til at proklamere til partiets valgfest: ”Liberal Alliance er tilbage”
[9].
Hvordan ser Liberal Alliance på sin egen rolle i blå blok i 2024?
Da Alex Vanopslagh blev politisk leder af Liberal Alliance overtog han lederskabet af et parti i krise, men siden valget 2022 har Liberal Alliance haft politisk momentum. Partiet er ikke længere et lille ultraliberalistisk parti, men favner bredere, og dets rolle blandt de andre borgerlige partier i blå blok har ændret sig. Da Liberal Alliance i 2024 blev det klart største borgerlige parti i meningsmålingerne, fik det Alex Vanopslagh til at annonce et kursskifte i partiets økonomiske politik og en ambition om at blive et bærende regeringsparti. Det kan man læse i TV2-artiklen ”Liberal Alliance skifter kurs og skruer ned for skattelettelser”
[10]. LA vil fravige fra sin økonomiske 2035-plan og ikke længere gå til valg på en total fjernelse af topskatten. Partiet vil i første omgang satse på en halvering af topskatten frem for helt at fjerne den – selv om det fortsat på lidt længere sigt er partiets ønske, at topskatten helt kan afskaffes. Vanopslagh forklarer bl.a. kursskiftet med, at LA ikke længere er et lille parti, som skal forsøge at trække Venstre i en mere liberal retning: ”Det politiske landskab er ved at ændre sig – vores ambition er ikke at påvirke Venstre, men at ændre Danmark og selv være et bærende regeringsparti.” Udmeldingen bliver af mange tolket som om, Liberal Alliance nu er klar til at stille med sin egen kandidat til statsministerposten.
Mærkesager
Skatten skal sænkes
Skattetrykket i Danmark er alt for højt, og det går ud over borgernes udfoldelsesmuligheder, er uretfærdigt og skader samfundet, mener Liberal Alliance. I bestræbelsen på at finansiere en offentlig sektor, der er blevet alt for stor og ineffektiv, begrænser man den enkeltes frihed ved at indkræve så stor en del af den personlige indkomst i skat, mener partiet. Det kan man læse på Liberal Alliances hjemmeside under punktet Skat
[11]. Partiet er også modstanden af et progressivt skattesystem, der betyder, at dem, der gør en ekstra indsats og tjener mest, skal betale ekstra meget i skat med den såkaldte topskat. Partiet mener også, at de høje skatter ikke kun rammer den enkelte; et høje skattetryk er også dårligt for samfundsøkonomien. Færre ønsker at arbejde, da forskellen mellem at arbejde eller stå uden for arbejdsmarkedet er for lille, og det er ikke gavnligt for samfundets vækstmuligheder. Et af partiets konkrete forslag til en ændring af skattesystemet er, at ingen borger skal betale skat af de første 7000 kr., de tjener om måneden. Partiet foreslår ligeledes at indføre en grænse på, hvad man maksimalt må betale i skat. Liberal Alliance mener, at den grænse bør ligge på 40 %.
Der skal sættes ind over for bureaukrati og alt for mange regler
Både borgerne og de danske virksomheder er ved at sande til i regler og bureaukrati, mener Liberal Alliance. Lovgivningen vokser og vokser og det skal ændres, så ressourcerne kan bruges på noget mere fornuftigt. Det kan man læse på partiets hjemmesides punkt om afbureaukratisering
[12]. Partiet foreslår bl.a., at der skal indføres en bindende bureaukratilov, og at den til enhver tid siddende regering skal forpligte sig til at udpege en minister på området. Liberal Alliance foreslår ligeledes, at der fremadrettet kun må indføres én ny regel, hvis man samtidigt skrotter to eksisterende regler. Partiet er også af den opfattelse, at der er ansat for mange administrative medarbejdere i den offentlige sektor og foreslår derfor, at antallet af administrative ansatte i staten inden 2030 skal rulles tilbage til det niveau, der var gældende i 2018. Partiet er også kritisk over for den store regulering af erhvervslivet, som partiet mener, ikke mindst EU er ansvarlig for. Partiet ønsker derfor også bindende mål for en reduktion af økonomiske regler for virksomheder.
Mere konkurrence og flere frie valg i velfærdssektoren
Der bruges mange skattekroner på det danske velfærdssamfund, men det betyder ikke, at velfærden er i top, snarere tværtimod. Det mener man i Liberal Alliance. Som man kan læse på partiets website under punktet Velfærd, mener partiet, at det er tid til at gøre tingene på en ny måde for at sikre en både bedre og billigere velfærd
[13]. Ifølge partiet er et af problemerne, at det offentlige mange steder har monopol på at levere ældrepleje og andre velfærdsydelser. Det skaber ikke den rette motivation for at forbedre sin service, og derfor er der brug for at få åbnet mere op for konkurrence fra private udbydere og i højere grad end nu lade pengene følge den enkelte borger, som skal have mulighed for et frit valg af velfærdstilbud fra enten offentligt regi eller private aktører. Det vil ifølge partiet medføre en naturlig regulering på området, da borgerne vil vælge de bedste på velfærdsmarkedet. Liberal Alliance mener også, at borgerne i højere grad skal have mulighed for at spare op til at kunne tilkøbe sig ekstra velfærdsydelser. Et konkret forslag fra LA er derfor, at der skal indføres en såkaldt velfærdskonto med favorable skattebetingelser, hvor man kan spare op. Partiet foreslår også det, det kalder en fripension, hvor man vil kunne spare op til sin alderdom uden at betale skat af pengene.
Retssikkerheden skal styrkes
Hvis man spørger Liberal Alliance, er retssikkerheden et vigtigt fundament for de rammer, der kan sikre samfundets borgere et godt og frit liv, hvor deres rettigheder ikke bliver krænket. Men ifølge partiet er retssikkerheden under pres i disse år, og det skal der sættes ind overfor. Som eksempel nævner partiet nedlukningen af minkerhvervet uden den rette lovhjemmel, et politi som forhindrer borgere i deres ret til at filme og problemer med at få adgang til dokumenter, der f.eks. viser ministre og embedsmænds handlinger. Borgerne skal kunne gennemskue den eksisterende lovgivning og skal kompenseres, hvis deres rettigheder krænkes, og det skal være lettere at se magthaverne efter i kortene for f.eks. journalister. Det fremgår af punktet Retssikkerhed på partiets hjemmeside
[14]. Liberal Alliance foreslår, at der skal oprettes et erstatningssystem, som kan træde i kraft, hvis borgere er blevet uretmæssigt anholdt eller begrænset i deres udfoldelsesmuligheder af myndighederne. Partiet går også ind for at fjerne offentlighedsloven, som ifølge partiet skjuler vigtig information for journalister og borgere.
Grøn omstilling plus vækst og velstand
Den globale grønne omstilling er godt i gang med vindmøller, solceller og atomkraftværker. Det mener Liberal Alliance, som på sin hjemmeside under punktet Klima fremhæver opfindsomhed, ny teknologi, en ihærdig indsats og et stærkt internationalt samarbejde på området som grundpillerne i en yderligere udbygning af en omstilling i mere klimavenlig retning
[15]. Danmark skal ifølge partiet være foregangsland, der skal investeres i grøn forskning, og der skal investeres massivt i elnettet. Og så skal der kigges fordomsfrit på mulighederne for atomkraft, som en grøn, stabil og ren energikilde, i Danmark. Liberal Alliance understreger, at en grøn omstilling i deres optik fint kan gå hånd i hånd med øget vækst og velstand i samfundet. Partiet advarer også mod symbolske handlinger frem for reelle reduktioner i den globale CO2-udledning, og kritiserer visse partiers tendens til at skræmme borgerne, ved at tale til det, partiet kalder klimafrygten.
Citerede kilder
- Kopier link
Hvem stemmer på Liberal Alliance? Her er partiets typiske vælger
Artikel
Altinget, 13-04-2024
Gå til afsnittet, hvor kilden er nævnt:
- Kopier link
Anders Samuelsen: Vi ville ikke eksistere uden Saxo Bank
Artikel
Politiken, 18-10-2012
Gå til afsnittet, hvor kilden er nævnt:
- Kopier link
Folketingsvalget 2011
Artikel
Danmarkshistorien, dk, udgivet af Aarhus Universitet
Gå til afsnittet, hvor kilden er nævnt:
- Kopier link
Pengene ruller ind til Liberal Alliance fra erhvervslivet
Artikel
Netavisen Pio, 10-02-2014
Gå til afsnittet, hvor kilden er nævnt:
- Kopier link
Tekst og søgeord til partiets hjemmeside
Partiprogram
Googleoversigt over Liberal Alliances hjemmeside
Gå til afsnittet, hvor kilden er nævnt:
- Kopier link
Vanopslagh har overtaget 50.00 utilfredse Venstre-vælgere siden valget – hvad kan han bruge dem til?
Artikel
Altinget.dk, 14. april 2023
Gå til afsnittet, hvor kilden er nævnt:
- Kopier link
Fynsk LA-formand revser partitop: ”Samuelsen kravlede op i et træ og fik øje på en ministerbil”.
Artikel
TV2fyn, 07-06-2019
Gå til afsnittet, hvor kilden er nævnt:
- Kopier link
Folketingsvalget 2022
Artikel
Danmarkshistorien.dk, udgivet af Aarhus Universitet
Gå til afsnittet, hvor kilden er nævnt:
- Kopier link
For et år siden var Liberal Alliance døden nær – nu er de stjernerne på det blå hold.
Artikel
TV2.dk, 15-04-2023
Gå til afsnittet, hvor kilden er nævnt:
- Kopier link
Liberal Alliance skifter kurs og skruer ned for skattelettelser.
Artikel
TV2.dk, 09-04-2024
Gå til afsnittet, hvor kilden er nævnt:
- Kopier link
Skat
Partiprogram
Liberal Alliances hjemmeside under punktet Skat
Gå til afsnittet, hvor kilden er nævnt:
- Kopier link
Afbureaukratisering
Partiprogram
Liberal Alliances hjemmeside under punktet Afbureaukratisering
Gå til afsnittet, hvor kilden er nævnt:
- Kopier link
Velfærd
Partiprogram
Liberal Alliances hjemmeside under punktet Velfærd
Gå til afsnittet, hvor kilden er nævnt:
- Kopier link
Retssikkerhed
Partiprogram
Liberal Alliances hjemmeside under punktet Retssikkerhed
Gå til afsnittet, hvor kilden er nævnt:
- Kopier link
Klima
Partiprogram
Liberal Alliances hjemmeside under punktet Klima
Gå til afsnittet, hvor kilden er nævnt: