politiske forhold

1990’erne

Indledning

1990’erne bliver ofte beskrevet som en parentes i historien, hvor der ikke skete noget særligt. Årtiet, hvor truslen fra atombomben var afblæst, og truslen om terror endnu ikke dominerede dagsordenen.

Hongkong

26.02.2024: Vi er i gang med at gennemgå nedenstående artikel for at verificere indhold og kildehenvisninger og sikre, at artiklen lever op til vores og generelle journalistiske standarder.

Historiekanon 20: Systemskiftet 1901

Indledning

Systemskiftet er det almindelige navn for en regeringsændring i 1901, hvor regeringsmagten gik fra det konservative parti Højre til det liberale parti Venstre.

Fascisme

Indledning

”Intet over, intet ved siden af og intet uden for staten.” Denne sætning af Italiens diktator i årene 1925-1943, Benito Mussolini, sammenfatter kernen i fascismen.

1980’erne

Indledning

1980’erne i Danmark bliver ofte kaldt usikkerhedens årti. Et årti, der var præget af økonomisk krise og frygt for atomkrig.

Nordkorea

Indledning

Nordkorea er en republik, der ligger på den nordlige del af Koreahalvøen i det nordøstlige Asien. Landet er et fattigt militærdiktatur, et af det internationale samfunds problembørn og ifølge flere analyser det mest isolerede land i verden.

1970’erne

Indledning

1970’erne huskes både for speltgrød, fuldskæg, fællesspisning, hjemmestrik og urtehaver, men også økonomisk krise, en større offentlig gældsætning og stigende arbejdsløshed.