epidemier

Den Spanske Syge

Indledning

Den Spanske Syge kaldes ”alle pandemiers moder”. Det var en influenzatype, som spredte sig verden over i årene omkring 1. Verdenskrig.

Coronavirus (Faktalink light)

Indledning

Coronavirus fylder alt i øjeblikket. Alle taler om det i fjernsynet, i aviserne og på internettet. Skoler, børnehaver og de fleste arbejdspladser er lukkede det næste stykke tid.

Coronavirus (COVID-19)

Indledning

En global pandemi med en ny type coronavirus, COVID-19, ramte verden fra slutningen af 2019 og har siden smittet flere end 562 millioner mennesker, hvoraf 6,3 millioner er registreret døde efter at have været smittet med sygdommen.

Koleraepidemien i København 1853

Indledning

København blev i 1853 ramt af en voldsom koleraepidemi, som i løbet af få måneder slog knap 5.000 mennesker ihjel. Udbruddet skyldtes, at hygiejnen var ekstremt dårlig.

Ebola

Indledning

”Det er som at se en person blive opløst lige for øjnene af én,” har en læge sagt om sygdommen ebola. Omgivet af mystik er ebolavirus dukket op med jævne mellemrum i det centrale Afrika, siden den blev opdaget ved Ebola-floden i Congo i 1976.

Fugleinfluenza

Indledning

I 2016, ti år efter verden for første gang oplevede en verdensomspændende spredning af fugleinfluenza, kom fugleinfluenzaen igen til Danmark.