demokrati

Historiekanon 17: Grundloven 1849

Indledning

Grundloven fra 1849 er den første frie forfatning for Danmark. Junigrundloven, som den også kaldes, blev vedtaget og underskrevet af kong Frederik d. 7. den 5.

Demokrati (Faktalink light)

Der findes mange måder at forstå demokrati på. I et demokrati er det folket der bestemmer. Alle har ret til at stemme. Der afholdes frie valg, og det enkelte menneske har stor indflydelse på sit eget liv. F.eks. er Danmark et demokratisk land.

Demokratiets historie

Indledning

Når man taler om demokrati, taler man om en måde at fordele magten på. Helt enkelt betyder demokrati folkestyre, men det er ikke helt enkelt at sige, hvordan et velfungerende demokrati skal være.

Det Arabiske Forår

Indledning

Det Arabiske Forår er den populære betegnelse for den bølge af folkelige protester, der rullede henover den arabiske verden fra slutningen af 2010.

Myanmar

Indledning

Myanmar i Sydøstasien har haft en omtumlet historie siden landets uafhængighed efter Anden Verdenskrig. Efter 60 års diktatur og isolation fra omverdenen begyndte Myanmar i 2008 at iværksætte demokratiske reformer, og i 2015 fandt et delvist frit valg sted.

Demokratikanon

Indledning

Det 21. århundrede har stået i kanonens tegn, og danskerne har fået officielle kanoner indenfor litteratur, kultur, historie samt uofficielle indenfor sang, idræt og meget andet.