sociale medier

Instagram

Indledning

Instagram er blandt danskernes foretrukne sociale medier og omkring 40 procent af befolkningen har i dag en Instagram-konto.

TikTok

Indledning 

TikTok er et relativt nyt og meget populært socialt medie, som har mere end en milliard aktive brugere. Jævnligt kritiseres TikTok for at have forbindelse til den kinesiske stat.

Ensomhed

Indledning

Ensomhed er en følelse, der opstår, når et menneske ikke får opfyldt sit sociale behov. Alle kan blive ramt af ensomhed, men vores behov for samvær med andre varierer fra menneske til menneske. Derfor er det også meget forskelligt, hvad der får os til at føle os ensomme.

Influencere

Indledning

Influencere bruger deres indflydelse på sociale medier til at påvirke og gøre reklame for en sag eller et budskab. De er på relativt kort tid blevet en vigtig brik i virksomheders og organisationers reklamestrategi.

Digital dannelse (Faktalink light)

Digital dannelse handler ikke om hvor tit du bruger sociale medier som Snapchat eller Facebook. Eller hvor hurtig du er til at finde et bestemt emne på en søgemaskine.

Fake news – falske nyheder

Indledning

“Paven støtter Trump”, “Hillary har solgt våben til islamisk stat” og “Afsløring: Thornings mand fik ferierejse betalt af den danske stat”.

Digital dannelse

Indledning

Med internettet og sociale mediers indtog i hverdagen er det at kunne begå sig ’dannet’ på nettet blevet afgørende for at klare sig godt fagligt, socialt og psykisk.