internet

Instagram

Indledning

Instagram er blandt danskernes foretrukne sociale medier og omkring 40 procent af befolkningen har i dag en Instagram-konto.

Internet of Things (IoT)

Indledning

Internet of Things (IoT) kan ændre måden, vi lever på. Fra måden, vi kører i bil på, til måden, vi måler og følger med i vores egen helbredstilstand.

IT-sikkerhed

Indledning

Internettet har givet et hav af nye muligheder til borgere, virksomheder og myndigheder.

Børn og unges medievaner

Indledning

Engang bestod børn og unges adgang til medierne i at bladre i avisen, lytte til Pressens Radioavis eller kigge med, når mor og far så TV-Avisen eller Nyhederne.

Digital dannelse (Faktalink light)

Digital dannelse handler ikke om hvor tit du bruger sociale medier som Snapchat eller Facebook. Eller hvor hurtig du er til at finde et bestemt emne på en søgemaskine.

Fake news – falske nyheder

Indledning

“Paven støtter Trump”, “Hillary har solgt våben til islamisk stat” og “Afsløring: Thornings mand fik ferierejse betalt af den danske stat”.

Jura og internet

Indledning

Artiklen 'Jura og internet' gennemgår områderne Ophavsret/Copyright, Persondata, Retten til eget billede, Ytringsfrihed samt Injurier og anden adfærd.

Digital dannelse

Indledning

Med internettet og sociale mediers indtog i hverdagen er det at kunne begå sig ’dannet’ på nettet blevet afgørende for at klare sig godt fagligt, socialt og psykisk.