Iværksætteri og innovation

Artikel type
faktalink
journalist Sebastian Abrahamsen, iBureauet/Dagbladet Information. Juni 2015
Main image
Forskerbyen Symbion driver forretningsudviklingprogrammet Accelerace som går efter iværksættere der skal styres  professionelt frem til at stå på egne ben uden at plumpe i alle fælderne undervejs.
Forskerbyen Symbion driver forretningsudviklingprogrammet Accelerace som går efter iværksættere der skal styres professionelt frem til at stå på egne ben uden at plumpe i alle fælderne undervejs.
Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix

Debatten om fremtidens arbejdsmarked fylder meget i i dansk politik og i medierne. Ofte hører man, at Danmark skal sikre sig nye arbejdspladser gennem ”innovation” og ”iværksætteri”. Virksomhederne skal blive bedre til at skabe nye løsninger, og den almindelige dansker skal vænne sig til tanken om, at livet som selvstændig kan være et reelt alternativ til en tilværelse som lønmodtager. Der er flere måder at støtte de innovative virksomheder på – blandt andet gennem rådgivning og økonomisk støtte. I de senere år er der gennemført flere politiske tiltag, som gør det nemmere og billigere at starte egen virksomhed.

 

iværksætteri