Få inspiration til dit emnevalg

Hvilket emne skal jeg vælge? Det spørgsmål stiller mange elever sig, når de skal i gang med større opgaver, uanset om det er SRP, SRO, DHO eller projektopgave.

Ung kvinde ved computerEn vellykket opgave begynder med god research, og her er Faktalink, Forfatterweb og bibliotek.dk det perfekte sted at starte, når du skal finde inspiration og viden til projektet.

På Faktalink finder du artikler og temaer om samfundsrelevante og historiske emner, som giver en god baggrundsviden. Alle artikler indeholder henvisninger til relateret indhold og er underbygget af kilder, som kan bruges som et godt springbræt til at søge flere og mere detaljerede informationer. Kilderne findes i bunden af den enkelte artikler.

Forfatterweb (åbner i nyt vindue) er et digitalt forfatterleksikon over udvalgte danske og udenlandske forfattere. Alle portrætter indeholder baggrund om forfatteren, gennemgang af udvalgte værker, gennemgående genrer og tematikker, bibliografi samt linksamling til videre læsning. Forfatterweb indeholder desuden periodeintroduktioner samt definitioner af litterære genrer.

bibliotek.dk (åbner i nyt vindue) kan du finde alle bibliotekernes materialer, både de fysiske og digitale. Fx har du direkte adgang til Infomedia-artikler, når du er logget ind. Søg på alle materialer eller udelukkende på bøger, artikler, film eller e-materialer. Læs mere om, hvordan du finder de gode digitale materialer til opgaven (åbner i nyt vindue).

 

Faktalinkredaktionen har herunder samlet en række artikler og temaer med emner, hvor du kan finde viden og inspiration til din opgave:

 

Tema: Epidemier

Tema: Fake News

 

Journalist og forfatter David Trads står bag bogen ”Amerika hvor er du?” – og fortæller her, hvorfor amerikansk politik er mere spændende end nogensinde.

 

Slaveriet i USA

Den amerikanske borgerkrig

Den amerikanske borgerretsbevægelse

 

Frederik Roland Sandby er formand i Klimabevægelsen i Danmark, og fortæller her, hvorfor man bør interessere sig for klimaforandringerne.

 

Tema: Klimaforandringer og grøn omstilling

Tema: Menneskerettigheder under pres

Apartheid i Sydafrika

Racisme i Danmark

 

Kommentator på Altinget og kritiker på Weekendavisen, Johanne Thorup Dalgaard, giver her sit bud på, hvorfor MeToo er er vigtigt at beskæftige sig med.

 

Tema: Sexisme og ligestilling

#MeToo

Holocaust

 

Søg selv videre efter flere artikler på Faktalink.