Kilder til baggrund

Talen blev afholdt i forbindelse med en demonstration for afroamerikanske rettigheder i Washington.
Talen blev afholdt i forbindelse med en demonstration for afroamerikanske rettigheder i Washington.

Lovgivning

Her kan du finde Grundloven, Straffeloven og alle andre danske love.

Hjemmesider

Det tidligere Integrationsministeriums side om bl.a. asylregler i Danmark.
Dansk og international ngo mod racisme.
Temaside om racisme til skoleelever.

Film

Kortfilm om læreren Kasper, der overraskes, da en elev har skrevet på tavlen, at vedkommende ikke ønsker jøder på skolen. Kasper bliver oprørt og sætter sig for at finde ud af, hvem der står bag den racistiske ytring.
Filmen handler om Solomon Northup, der bliver kidnappet og sendt til New Or-leans for at arbejde som slave i en plantage. Han mister aldrig håbet om at vende tilbage til sin familie, men mister langsomt sit håb om frihed.
Kortfilm om Lars, der får sit cpr-nummer forbyttet på Arbejdsformidlingen med indvandreren El Hassans, hvilket fører til forviklinger og fordomme, men også kærlighed.
Oscarvindende film om hverdagsracisme i Los Angeles. Den følger en politi-mand, en låsesmed, en kioskejer og en filminstruktør, hvis historier fletter sig ind og ud af hinanden.
Kassovitz, Matthieu: La Haine. 1995.
Fransk film om de tre venner og deres kvarter i et multietnisk boligområde i Paris. Her oplever de politivold, som får dem til at ville gøre oprør mod systemet og ordensmagten. ‘La Haine' betyder ‘Hadet’.
Lee, Spike: Do the right thing. 1989.
Film om racekonflikter i New York. Filmen foregår over én enkelt dag og følger den afroamerikanske Mookie i sit kvarter i Brooklyn, hvor han oplever vold.

Søgning i bibliotek.dk

Emnesøgning på Racisme i Danmark