Prepping
Læsetid: 1 min
Cases
Prepping og angsten for fremtiden
Den 30. marts 2024 bragte Dagbladet Information en kronik af psykolog Nadja Thorbek Uldall, hvor hun fortalte om en af sine klienter, som hun kaldte Jonas
[1]. Jonas var kommet ind i en ond prepping-spiral og havde udviklet en invaliderende angst, der påvirkede ham selv, hans familie og hans evne til at gå på arbejde. Som hun skriver, kan det belaste vores nervesystem, når vi begynder at agere i det daglige, som om vi står over for en overhængende trussel.
Det at preppe kan fremkalde en angstrespons i sig selv. For at slå angsten ned vil nogle preppe endnu mere, og de ender derfor i en ond cirkel, hvor de konstant føler, at de står over for en livsfarlig trussel, som de må handle sig ud af ved at preppe endnu mere. Jonas var en fiktiv person, som var inspireret af reelle klienter fra Nadja Thorbek Uldalls praksis.
Prepping som god underholdning
Prepping er, ud over mere eller mindre praktiske foranstaltninger, rigtig godt tv. Der findes et utal af populære tv-programmer og YouTube-kanaler, der viser forskellige måder at preppe på. Det er dog sjældent tv-programmer om, hvordan embedsmænd i Sundhedsstyrelsen forbereder håndtering af kriser på samfundsplan. Det handler typisk om, hvordan almindelige mennesker overlever i vildmarken, eller hvordan man får en selvforsynende køkkenhave.
På dansk tv og radio kan nævnes programmerne: Når katastrofen rammer, Alene i vildmarken, Nak & Æd og Bonderøven. DR har også udgivet podcasten Peter Prepper, hvor radioværten Peter Falktoft gennem en række programmer fortæller om sin egen trang til at preppe, og interviewer kilder, der enten bakker ham op i hans foretagende, eller som prøver at nuancere behovet for, hvor meget man som almindelig borger skal forberede sig på kriser
[2].
Citerede kilder
- Kopier link
Prepping skal skabe tryghed, men kan i stedet fremkalde angst
Kronik
Dagbladet Information, 30-03-2024
Gå til afsnittet, hvor kilden er nævnt:
- Kopier link