Vigtig information

Redaktionen, 19. marts 2024

Opdatering vedrørende sag om plagiat

Fredag den 23. februar blev redaktionen på Faktalink opmærksom på en sag omhandlende plagiat i flere store danske medier.

Det handler om freelancejournalist Lasse Skytt, som er involveret i flere sager om plagiat i forbindelse med artikler skrevet for blandt andet Kristeligt Dagblad, Jyllands-Posten og fagbladet Journalisten.

Lasse Skytt har skrevet flere artikler til Faktalink. Vi har gennemgået et udpluk af artiklerne og fundet nogle uklarheder og har i lyset af sagens omfang valgt at fjerne alle artikler, der er skrevet eller opdateret af Lasse Skytt. Det er selvfølgelig afgørende for os at sikre, at alle artikler på Faktalink er faktuelt korrekte, samtidig med at de ikke krænker andres ophavsrettigheder.

Faktalink er desuden på vej med et nyt design, hvorfor en stor del af artiklerne i forvejen stod over for en opdatering.

Det betyder, at brugere kan opleve, at der er artikler, de ikke længere kan finde på Faktalink. Vi undskylder den ulejlighed, det kan medføre, og vi arbejder på at få genskabt alle relevante artikler. Vi har midlertidigt sat en note på forsiden af Faktalink og de fjernede artikler.

Faktalink er skolernes og bibliotekernes værktøj til saglig viden om aktuelle, samfundsrelevante og historiske emner, og vi arbejder – som altid – intensivt på at sikre, at Faktalink er information, man kan stole på.

Artikel type
faktalink