Baggrundskilder

Originalkilder

13 dage i oktober 1962.

Danske materialer på nettet

Billedserie på DR Skole, blandt andet med de historiske fotografier som udløste krisen.
Undervisningsmateriale til filmen ”Thirteen Days”, der består af lærevejledning, handlingsreferat, temaafsnit, opgaveforslag og links.
Fortet på Langeland spillede en vigtig rolle under Cubakrisen, hvor det rapporterede til NATO om observationen af russiske fragtskibe lastet med missiler. Fortet er i dag et koldkrigsmuseum. Læs mere om Danmarks rolle i Den Kolde Krig og Cubakrisen på museets hjemmeside.
Som navnet antyder et alternativt blik på begivenhederne under Cubakrisen, som er interessant at bruge til sammenligning med de amerikanske hjemmesider.
En af USA’s mest anerkendte tænketanke publicerer jævnligt rapporter om Cuba, og især om det amerikansk-cubanske forhold, som kan læses her

Fagbøger

Bejder, Peter:
Cubas historie – fra Columbus til Castro. Af Peter Bejder og Kim Boye Holt. 1998. 128 sider. Bogen rummer en kronologisk gennemgang af Cubas historie samt en samling af kilder, hvis hovedvægt ligger på det 20. århundrede.
Castro, Fidel:
Historien vil frikende mig. 1973. 100 sider. Castros forsvarstale den 16. oktober 1953 under retssagen efter det mislykkede angreb på Moncada-militærbasen i Santiago de Cuba.
Chrisp, Peter:
Cubakrisen. Forlaget Flachs, 2001. Om Cubakrisens baggrund, forløb, tidslinje samt tiden efter. Faktabokse med bl.a. kommentarer fra Kennedy og Khrusjtjov.
Dobbs, Michael:
Cubakrisen: Kennedy, Khrusjtjov og Castro på randen af atomkrig. Information, 2009. En grundig researchet journalistisk gennemgang af Cubakrisens tretten dage.

Dokumentarfilm

Oliver Stone:
Commandante. HBO Documentary, 2003.
Roger Donaldson:
Thirteen Days. Constantin Film, 2000.

Søgning i bibliotek.dk

Emnesøgning på Cubakrisen