Hvad er Spanien?

Spanien – på spansk España – er et kongerige i den sydvestlige del af Europa. Dets officielle navn er kongeriget Spanien, på spansk Reino de España. Med sine 505.000 km2 er det EU’s næststørste land. Det har omkring 46 millioner indbyggere.

Hvor ligger Spanien?

Spanien ligger i Sydvesteuropa og omfatter størstedelen af Den Iberiske Halvø. Resten af halvøen udgøres af Portugal, Andorra og den britiske koloni Gibraltar. Til Spanien hører desuden:

· Øgruppen Balearerne i Middelhavet der blandt andet består af Mallorca og Menorca.

· De Kanariske Øer i Atlanterhavet som blandt andet omfatter Tenerife.

· Enklaverne Ceuta og Melilla der ligger i Marokko på Afrikas nordlige kyst.

· Enklaven Llíva, som ligger lige nord for den spanske grænse til Frankrig.

· Nogle små øer i den vestlige del af Middelhavet.

I syd og øst grænser det spanske fastland grænser op mod Middelhavet – med undtagelse af en lille landgrænse mod den britiske koloni Gibraltar. I nord og nordøst grænser det spanske fastland op til Frankrig, Andorra og Biscayabugten. I vest og nordvest grænser det op til Portugal og Atlanterhavet. Spanien er det eneste land i Europa, der deler landegrænse med et afrikansk land, nemlig Marokko, som grænser op til de to enklaver Ceuta og Melilla.

Hvad hedder Spaniens hovedstad?

Spaniens hovedstad er Madrid som ligger næsten midt på den store højslette der udgør en stor del af Den Iberiske Halvø. Madrid har over 3 millioner indbyggere. I regionen Madrid dyrkes citrusfrugter, oliven og korn, og der holdes får, geder og tyre. Madrid by er kendt for sit kulturliv med kunstmuseer og teatre. Byen besøges af mange turister. Madrid er kendt for fodboldklubberne Club Atlético de Madrid og Real Madrid FC. På Real Madrids hjemmebane, Bernabeu, kan der være over 100.000 tilskuere.