Hvilke vigtige nationale symboler har England?

England har ikke sin egen nationalmelodi som Skotland og Nordirland. Normalt bruger englænderne derfor den fælles nationalsang i Storbritannien, ”God Save the Queen” (Gud bevare dronningen) som nationalmelodi.

Det er ikke let at skelne mellem hvad der er britisk, og hvad der er særligt engelsk. Mange englændere vil nævne forfattere som Shakespeare eller Charles Dickens som noget særligt engelsk. Andre vil nævne detektivromaner som Agatha Christies, de engelske krimiserier, som der også sendes mange af i dansk tv, eller Harry Potter-bøgerne og filmatiseringen af dem.
Andre igen vil nævne nogle af de gamle universiteter i byer som Oxford og Cambridge, teselskaber og hestevæddeløb. For arbejderne i de gamle engelske industribyer er disse ting dog ikke så genkendelige.
England er også kendt for rock- og popmusik med bands som The Beatles, The Rolling Stones, Genesis, Pink Floyd, Led Zeppelin, The Cure og Depeche Mode eller britpop-bands som Oasis og Radiohead. Andre engelske bands og sangere, som har solgt millioner af plader over hele verden, er Take That, Spice Girls, George Michael og Kate Bush.

Flere sportsgrene siges at være opfundet i England, blandt andet fodbold, rugby, golf, cricket, tennis og boksning. Den første internationale fodboldkamp blev spillet mellem England og Skotland i 1872. Fodbold er den mest populære sport i England. Der er over 100 professionelle engelske hold, flere end i noget andet europæisk land. Cricket, atletik, fægtning, motorsport og hestevæddeløb er også populære sportsgrene.
England er også berømt for sine øl og for sine mange pubber.

 

10 facts om England med billeder og engelsk fortæller.