politik

Konservatisme

Indledning

Konservatisme er en politisk grundanskuelse, og ordet kommer af det latinske ’conservare’, som betyder at bevare.

Folketingsvalg i Danmark

Nyt om Folketingsvalget

Danmark får efter lange forhandlinger en ny regering, der består af Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne. Det er over 40 år siden, at de to gamle partier Venstre og Socialdemokratiet sidst dannede regering sammen.

Folketinget (Faktalink light)

Det er i folketinget, at politikerne diskuterer og bestemmer hvilke love og regler, der skal gælde i Danmark. Det er f.eks. folketinget, der har bestemt, hvor mange år danske børn skal gå i skole.

Myanmar

Indledning

Myanmar i Sydøstasien har haft en omtumlet historie siden landets uafhængighed efter Anden Verdenskrig. Efter 60 års diktatur og isolation fra omverdenen begyndte Myanmar i 2008 at iværksætte demokratiske reformer, og i 2015 fandt et delvist frit valg sted.

Spindoktorer

Indledning

De seneste to årtier er ordet ’spindoktor’ hyppigt dukket op i medierne og i den aktuelle politiske debat.

Hizb ut-Tahrir

Indledning

Den muslimske gruppe Hizb ut-Tahrir blev landskendt, da talsmanden for gruppen ved et møde i Nørrebrohallen i oktober 2001 opfordrede muslimer i Danmark til at gå i hellig krig og tordnede imod kapitalisme og demokrati.

Apartheid i Sydafrika

Indledning

I Sydafrika var der fra 1948-1994 apartheid. Det vil sige, at der var total adskillelse mellem racerne. Hvide havde bedre forhold end sorte, farvede og asiater og sad på den politiske og økonomiske magt. Især den sorte befolkningsgruppe blev voldsomt undertrykt.