politik

Konservatisme

Indledning

Konservatisme er en politisk grundanskuelse, og ordet kommer af det latinske ’conservare’, som betyder at bevare.

Folketingsvalg i Danmark

Nyt om Folketingsvalget

Danmark får efter lange forhandlinger en ny regering, der består af Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne. Det er over 40 år siden, at de to gamle partier Venstre og Socialdemokratiet sidst dannede regering sammen.

Folketinget (Faktalink light)

Det er i Folketinget, at politikerne diskuterer og bestemmer hvilke love og regler, der skal gælde i Danmark. Det er f.eks. Folketinget, der har bestemt, hvor mange år danske børn skal gå i skole.

Spindoktorer

26.02.2024: Vi er i gang med at gennemgå nedenstående artikel for at verificere indhold og kildehenvisninger og sikre, at artiklen lever op til vores og generelle journalistiske standarder.

Hizb ut-Tahrir

Indledning

Den muslimske gruppe Hizb ut-Tahrir blev landskendt, da talsmanden for gruppen ved et møde i Nørrebrohallen i oktober 2001 opfordrede muslimer i Danmark til at gå i hellig krig og tordnede imod kapitalisme og demokrati.

Apartheid i Sydafrika

Indledning

I Sydafrika var der fra 1948-1994 apartheid. Det vil sige, at der var total adskillelse mellem racerne. Hvide havde bedre forhold end sorte, farvede og asiater og sad på den politiske og økonomiske magt. Især den sorte befolkningsgruppe blev voldsomt undertrykt.