Salmonella
Indledning
Salmonella er en smitsom bakterie, som for det meste lever hos dyr, men også kan sprede sig til mennesker via kød og eller grøntsager.
Salmonella er en smitsom bakterie, som for det meste lever hos dyr, men også kan sprede sig til mennesker via kød og eller grøntsager.
Indledning
Coronavirus fylder alt i øjeblikket. Alle taler om det i fjernsynet, i aviserne og på internettet. Skoler, børnehaver og de fleste arbejdspladser er lukkede det næste stykke tid.
En global pandemi med en ny type coronavirus, COVID-19, ramte verden fra slutningen af 2019 og har siden smittet flere end 562 millioner mennesker, hvoraf 6,3 millioner er registreret døde efter at have været smittet med sygdommen.
Listeria-bakterier i små mængder findes i mange af de fødevarer, vi spiser til daglig, ligesom de lever i mange menneskers og dyrs tarme uden at skabe problemer.
”Det er som at se en person blive opløst lige for øjnene af én,” har en læge sagt om sygdommen ebola. Omgivet af mystik er ebolavirus dukket op med jævne mellemrum i det centrale Afrika, siden den blev opdaget ved Ebola-floden i Congo i 1976.
Er du biblioteksbruger eller elev?