film

Science fiction

Indledning

Genren science fiction har eksisteret i mere end 100 år, og den drager og fascinerer fortsat millioner af mennesker verden over.

Filmanalyse

Indledning

Der findes ikke en bestemt opskrift på, hvordan man analyserer en film. Der findes forskellige teorier og metoder og ofte vil man benytte sig af flere af dem i en analyse.

Filmfestivaler og filmpriser

Indledning

Der er skruet helt op for glamouren, når de store, årligt tilbagevendende filmfestivaler og prisuddelinger løber af stablen. Her hyldes skuespillere, instruktører og producenter med kåringer, omtaler og trofæer.

Harry Potter-fænomenet

Indledning

Få litterære værker har som J.K. Rowlings serie om Harry Potter fået såvel børn som voksne til at stille sig i kø foran boghandlerne, når et nyt bind kom på gaden.

Superhelte

Indledning

Superhelte er i dag fast inventar i vores moderne kultur. Et glimt af Supermans flagrende kappe eller Batmans halvmaske sætter straks gang i en strøm af tanker og associationer.

Ringenes Herre

Indledning

Fantastisk, fascinerende og utroligt populær. Mere end hundrede millioner mennesker har læst J.R.R.

Fantasy

Indledning

Flere og flere mennesker drages tilsyneladende mod fantastiske og eventyrlige fortællinger både i bog-, film- og spilform.

Dogmefilm

Indledning

Dogme 95 er skrevet af filminstruktørerne Lars von Trier og Thomas Vinterberg den 13. marts 1995. Som indledning til Dogme 95 står der, at Dogme 95 er et kollektiv af filminstruktører stiftet i København i foråret 1995.