børn

TikTok

Indledning 

TikTok er et kinesisk grundlagt socialt medie, hvor brugerne kan dele korte videoer. TikTok blev hurtigt populært i store dele af verden, fordi algoritmen er skræddersyet til at præsentere brugerne for indhold, der interesserer dem og fastholde opmærksomheden.

Børns læsning

Indledning

Læsning har i hele skolehistorien stået centralt på skoleskemaet. For læsning er en nøgle til læring. Kan man læse, kan man tilegne sig viden og blive klogere på verden. Men læsning er meget mere end læring.

Børn og unges medievaner

Indledning

Engang bestod børn og unges adgang til medierne i at bladre i avisen, lytte til Pressens Radioavis eller kigge med, når mor og far så TV-Avisen eller Nyhederne.

Motion og bevægelse (Faktalink light)

Indledning

Sport, leg og løb er nogle af de mange måder, man kan bevæge sig på. Hvis man bevæger sig meget, bliver man mindre syg, kommer i bedre humør og lærer bedre. Måske lever man endda også længere. Derfor skal man helst bevæge sig mindst en time om dagen.

Børn har også ret (Faktalink light)

I 25 år har børn haft deres helt egne rettigheder, som står i FN’s Børnekonvention. Den blev skrevet for at beskytte børn imod for eksempel at blive sat til hårdt arbejde, blive slået og sendt i krig. 

 

 

FNs Børnekonvention

Indledning

Menneskerettighederne er universelle og gælder principielt alle uanset alder. Alligevel er langt de fleste lande i verden er enige om, at børn har særligt krav på beskyttelse.