1930-1939

Bauhaus

Indledning

Den tyske Bauhaus-skole fik kun lov til at leve i 14 år, inden den blev lukket ned af nazisterne.

Fascisme

Indledning

”Intet over, intet ved siden af og intet uden for staten.” Denne sætning af Italiens diktator i årene 1925-1943, Benito Mussolini, sammenfatter kernen i fascismen.

Den spanske borgerkrig

Indledning

Den spanske borgerkrig varede fra 1936 til 1939 og var et resultat af en dyb splittelse i det spanske samfund. På den ene side stod de højreorienterede nationalister og på den anden side republikanerne, der støttede det vaklende spanske demokrati.

2. Verdenskrig (Faktalink light)

2. Verdenskrig er en af de mest grusomme konflikter i verdenshistorien. Krigen varede fra 1939 til 1945, og næsten 60 millioner mennesker døde. Til forskel fra tidligere krige var mange af de dræbte ikke soldater, men helt almindelige mennesker. Hele byer blev bombet og brændt ned.

2. Verdenskrig

Indledning

2. Verdenskrig startede i Europa i 1939, da det nazistiske Tyskland angreb nabolandet Polen.

Nazisme

Indledning

Den korte periode med nazistisk styre i Tyskland vil for altid stå som Tysklands og hele Europas store traume og skam.

Bonnie & Clyde

Indledning

Mens de levede, kaldte medierne dem durkdrevne forbrydere, men i eftertiden blev de dyrket som glamourøse rebeller i artikler, film og musik.

Mellemkrigstiden

Indledning

’Mellemkrigstiden’ leder for mange tankerne hen på en dyster tid mellem to brutale verdenskrige, hvor arbejdsløshed, spirende fascisme og lidt for mange grøddage var en del af realiteterne. Men det er bare én side af historien om tiden mellem et Europa i brand.

Holocaust

Indledning

Den 9. november 2018 er det 80-året for Krystalnatten som fandt sted i Tyskland i 1938.