Hvad er computerspil?

Man spiller computerspil på en computer eller på en konsol. En konsol er en spillemaskine der kan sættes til et tv eller en skærm. De mest kendte konsoller er Nintendo og PlayStation. Spillene styrer man ved at trykke på et tastatur, en mus eller et joypad. Man kan spille singleplayer, hvilket vil sige at man spiller alene, eller man kan spille i hold sammen eller mod hinanden. Hvis man er mere end to der spiller, kaldes det multiplayer.

Hvornår kom de første computerspil?

Det første computerspil var en form for kryds og bolle hvor man spillede mod computeren ved at dreje et nummer på en telefon. Det blev udviklet af en amerikansk forsker i 1952, men på den tid var der næsten ingen der havde adgang til en computer. Ti år senere kom ”Spacewars”. Det var det første spil hvor man kunne spille to personer mod hinanden. Man skulle styre et rumskib og prøve at skyde modstanderen ned med missiler.

Hvor spiller man computerspil?

Arkadespil var de første computerspil som almindelige folk fik adgang til. Det var spil som blev spillet på store maskiner i arkader og spillehaller i 1970’erne. Det var først da de første konsoller og hjemmecomputere kom i butikkerne at man kunne spille computer hjemme i sin egen stue. I 1980’erne fik Nintendo stor succes med ”Super Mario Bros.” Her styrer man den hoppende vvs-mand Mario eller hans bror Luigi gennem forskellige baner. Spillet kunne også spilles på en Gameboy, som er en lille konsol, man kan holde i hånden. Internettet gjorde at flere begyndte at spille online efter år 2000. Og da der kom spil til mobiltelefoner, blev det muligt at spille de fleste spil alle steder.