Hvad er Tyskland?

Tyskland er en demokratisk republik der består af 16 delstater. Landets officielle navn er Forbundsrepublikken Tyskland, på tysk Bundesrepublik Deutschland. Tyskland har 82 millioner indbyggere og er dermed det land i EU som har flest indbyggere, og i Europa er det kun Rusland der har flere indbyggere. Tyskland er med sine 357.000 km2 kun det syvendestørste land i Europa og er et af verdens tættest befolkede større lande i verden.

Hvor ligger Tyskland?

Tyskland ligger i Central- og Vesteuropa lige syd for Danmark. Det grænser op til ni forskellige lande: Danmark, Holland, Belgien, Frankrig, Luxembourg, Schweiz, Østrig, Tjekkiet og Polen. Ingen andre lande i Europa har lige så mange nabolande.

Hvad hedder Tysklands hovedstad?

Tysklands hovedstad hedder Berlin. Den har 3,5 millioner indbyggere og er landets største by. Det største sammenhængende byområde er Ruhrdistriktet som er et stort område med megen industri og med i alt 5,5 millioner indbyggere.

Fra 1949-1990 var Bonn hovedstad i Vesttyskland. Fra 1990 til 1999 var Bonn desuden regeringsby for det genforenede Tyskland. Men fra 1999 har Berlin været hovedstad og regeringsby for det samlede Tyskland.