Vikinger

Artikel type
faktalink
journalist Sune Gudmundsson, iBureauet/Dagbladet Information. Februar 2015.
Main image
Vikingeskibet Havhingsten af Glendalough. Verdens største rekonstruktion af et vikingekrigsskib stævner ud i Roskilde Fjord  efter et festligt arrangement ved Vikingemuseet.
Vikingeskibet Havhingsten af Glendalough. Verdens største rekonstruktion af et vikingekrigsskib stævner ud i Roskilde Fjord efter et festligt arrangement ved Vikingemuseet.
Foto: Bjarke Ørsted / Scanpix

Vikingerne var i virkeligheden mange ting. De var modige eventyrere, innovative bådebyggere, dygtige handelsfolk og gemene sørøvere. De danske vikinger havde store armbevægelser i datidens Europa, og deres levevis, kultur og rejser trækker dybe spor til nutidens Danmark. De danske vikinger er måske bedst kendt som de hedenske danere, der var skruppelløse nok til at plyndre kirker og klostre, men vikingesamfund var faktisk samfundsmæssigt og kulturelt meget avancerede. Vikingetiden dækker over perioden fra ca. 800-1050, og vikingerne levede hovedsageligt i Danmark, Sverige og Norge. Denne artikel fokuserer på de danske vikingers historie, men de skandinaviske lande var dengang tæt forbundne, så der vil være overlap.   

 

vikinger