Kilder til baggrund

Læs eksempelvis mere om, hvad Agent Orange var.
Udenrigsministeriets informationsside om vietnamesisk historie, politik og samfund.

Udenlandske materialer på nettet

Med en gengivelse af krigens dokumenter, blandt andet fredsaftalen fra 1954.
Med blandt andet tidslinje, kort, og biografier om alle nøglepersonerne.

Fagbøger

Thorkild Høyer (red.):
Vietnam. Fra kommandostyre mod retssamfund. Mellemfolkeligt Samvirke, 2003. En antologi om Vietnams udvikling siden krigen, skrevet af førende Vietnam-kendere i Danmark.
Dowswell, Paul:
Vietnamkrigen. Forlaget Flachs, 2002. En præcis og kortfattet gennemgang af fakta om krigen, til brug i undervisningen.
Barner, Kai Otto von:
Den Kolde Krig. Systime, 2011. En god grundbog om Den Kolde Krig, som trækker alle de store linjer op. Med udførligt kapitel om krigen i Vietnam.

Skønlitteratur

King, Stephen:
Atlantis. Vinten, 2001. Fem sammenhængende noveller, der foregår i årene 1960-1999. Temaet er Vietnamkrigen, traumet hos dem, som tog afsted og afmagten og skylden hos dem, der blev tilbage – en skildring af efterkrigstiden.
Roth, Philip:
Amerikansk pastorale. Gyldendal, 1999. Jødisk-amerikanske Seymour er lige efter krigen godt på vej til at opfylde den amerikanske drøm. Men hans naive optimisme får sprækker under Vietnamkrigen og smuldrer.

Dokumentarfilm

Shapiro, Eric:
The Vietnam war. Soul Media, 2010. (3 dvd-videoer (ca. 12 t.)) Dokumentar om Vietnamkrigen. Filmen består af sammenklippede reportager fra CBS News' arkiver om krigen i Vietnam med fokus på USAs deltagelse. Det hele bliver kædet sammen af journalisten og værten på CBS Evening News Walter Cronkite.

Spillefilm

Cimino, Michael:
The deer hunter. Universal Pictures Nordic, 2009. Mike, Nick og Steven drager til Vietnam, hvor de bliver taget til fange af fjendtlige soldater, men det lykkes dem at flygte. Steven vender hjem i rullestol, og Mike martres af, at Nick er forsvundet, så han vender tilbage til Vietnam for at finde ham.
Kubrick, Stanley:
Full Metal Jacket. Warner Bros, 1987. En gruppe unge mænd ydmyges, presses og umenneskeliggøres på en kaserne i USA med det formål på rekordtid at gøre dem klar til at blive sendt til Vietnam.
Stone, Oliver:
Platoon. Hemdale Film Corporation, 1986. En ung amerikaner melder sig frivilligt til Vietnamkrigen. I den fugtige, moskitobefængte jungle oplever han krigens rædsler på første hånd, men også venskab og intensitet han ikke troede muligt.
Coppola, Francis Ford:
Apocalypse Now. Zoetrope Studios, 1979. Midt under Vietnamkrigen bliver kaptajn Willard sendt på en hemmelig mission op ad landets floder til Cambodja, for at finde den frafaldne Oberst Kurtz, der har etableret sig som herre med sin egen hær, og henrette ham. Kaptajn Willard og hans følge, et ungt hold af soldater, bliver stærkt påvirket af oplevelsen af krigens grusomheder undervejs.

Søgning i bibliotek.dk

Emnesøgning på Vietnamkrigen