Baggrundskilder

Originalkilder

Undervisningsministeriets side om trivsel i folkeskolen, heriblandt mobning, hvor du kan finde de nationale trivselstest.
(Red Barnet, Børns Vilkår og Mary Fonden) video om mobning, og hvorfor den opstår.

Institutioner

På Børnerådets hjemmeside kan man læse om rådets arbejde for børns ret til beskyttelse, indflydelse og omsorg. Børnerådet er et statsligt råd, der taler børnenes sag i den offentlige debat og arbejder bredt for at sikre gode levevilkår for børn. På rådets hjemmeside kan man finde fakta om mobning og se Børnerådets bud på en offentlig mobbepolitik på skolerne.
Børns Vilkår er en privat, humanitær organisation, hvis formål er en stærkere, bedre og mere effektiv indsats for børn og unge i hele landet. Hjemmesiden indeholder blandt andet oplysninger og eksempler vedrørende mobning. Her kan du også se deres interaktive Danmarkskort over omfanget af mobning i den enkelte kommune.
Centeret er drevet af frivillige, der ønsker at skabe mere rummelighed i daginstitutioner og skoler. Her ligger forskellige materialer, blandt andet film til Folkeskolen og Gymnasiet om mobning.
På Medierådet for Børn og Unges hjemmeside kan man blandt andet læse om happy slapping og bekæmpelse af fænomenet.
På Red Barnets hjemmeside kan man finde oplysninger om mobning og læse om organisationens indsats mod mobning, blandt andet mobning på nettet.

Ung til ung

Ventilen er en frivillig organisation, hvor stille og ensomme unge mellem 15-25 år i Ventilens mødesteder forskellige steder i landet kan møde andre unge mennesker, der har det ligesom dem selv. Mødestederne er udelukkende drevet af frivillige, der benytter ung-til-ung-metoden.
På Børnetelefonens hjemmeside kan man skrive til en brevkasse, chatte med andre om mobning alle hverdage fra 11-23. Man kan også ringe anonymt til Børnetelefonen med sine problemer alle hverdage 11-23 og lørdag fra 13-17 på tlf. 116 111.
Red Barnet og Det Kriminalpræventive råd har lanceret siden Sikker chat, hvor både børn, forældre og fagligt personale kan finde gode råd og vejledninger til at færdes sikkert på nettet.

Internetsider med temaer om mobning

På net-mobning.dk kan man skrive til en brevkasse, chatte med andre om netmobning og læse om emnet.
Under DR Skole ligger tema om med forskellige klip om unge og mobning.
Christiansen, Christian E. (instruktion): Råzone. Filmfolket/Zentropa, 2006.
Filmstriben har flere film om mobning.

Søgning i bibliotek.dk

Emnesøgning på mobning