Baggrundskilder

Internationale resolutioner

FN's Sikkerhedsråds database over resolutioner, herunder resolution 1441 og andre resolutioner, der omhandler Irak og magtoverdragelsen efter krigen.

Baggrundsmateriale

Avisen Information skriver stadig ofte om Irak-krigen og udviklingen i Irak efter krigen. En oversigt over artiklerne findes her.
Radioserie hvor DR-journalist Frank Esmann er draget til Irak for 10 år efter at se tilbage på, hvad der gik galt med Irak-krigen.
Programmet Verden ifølge Gram på DRs P1 har bragt en række udsendelser om Irak-krigen og relaterede emner, som er arkiveret på internettet.
Udsendelse der ser på forholdene under ministerpræsident Maliki efter amerikanernes exit: ”Irak bløder”, sendt 11. februar 2014.
Udsendelse i anledning af 10-året for Irakkrigen: ”Krigen splittede Vesten og irakerne selv”, sendt 12. marts 2013.

Tv-programmer

Britisk dokumentarserie fra 2013 afdækker i tre afsnit, hvordan USA og Storbritannien begik eklatante fejl i Irak. Med danske undertekster.

Faglitteratur

Damsgaard, Puk: Den sorte kat i Mosul, Politikens Forlag, 2017.
DR-korrespondenten møder en lang række mennesker, der fortæller, hvordan den vestlige invasion og siden kampen mod Islamisk Stat har ændret deres liv.
Plesner, Eva og Flemming Weiss Andersen: Rejse i Rød Zone. Beretninger fra Irak. Tiderne Skifter, 2007.
Reportage og øjenvidneskildring af den irakiske befolknings levevilkår.
Seierstad, Åsne: Hundrede og en dag. Gyldendal, 2004.
Norsk journalist skriver om sine oplevelser i Bagdad i de 101 dage før, under og efter krigen, hvor hun sendte reportager hjem fra Irak til bl.a. dansk tv.

Skønlitteratur

Hergel, Olav: Flygtningen. Lindhardt & Ringhof, 2006.
Spændingsroman om en kvindelig journalist, der bliver kidnappet af terrorister i Irak.
Michael, Ib: Grill. Gyldendal, 2005.
Roman, hvor den danske deltagelse i Irak-krigen spiller en central rolle.

Tv-serier

Simon, David: Generation Kill. HBO, 2008.
Amerikansk tv-serie om en deling amerikanske marineinfanterister, der sendes forrest i invasionen af Irak. Tv-serien bygger på en bog af samme navn, skrevet af den amerikanske journalist Evan Wright. Den beskriver hans oplevelser som krigskorrespondent i krigens første år.

Søgning i bibliotek.dk

Emnesøgning på Irak-krigen