Baggrundskilder

Originalkilder

Pape, Morten: Planen. Politikens Forlag, 2015.
Bogen handler om tilværelsen i Urbanplanen, der dengang var en ghetto.

Dokumentarfilm

Gennem et år følger filmen de to unge palæstinensere, Amer og Mohammed, fra Vollsmose. Her lærer man de personer at kende, som vi ellers kun kender som klicheer fra utallige nyhedsindslag.
52 filmiske miniportrætter af mennesker, der bor eller arbejder i det til tider omdiskuterede boligområde Gellerup i Århus.

Bøger

En sociologisk afdækning af udviklingen i udsatte boligområder rundt om i landet fra 1990'erne og frem, baggrunden for de mange optøjer og mulighederne for at ændre gældende forhold.
Debatbog om et Danmark, hvor samfundets sammenhængskraft er under voldsomt pres og om konsekvenserne for velfærdssamfundet af en stigende polarisering. I både toppen og bunden er der opstået ghettoer – skoler og boligområder, hvor mennesker kun møder andre, der ligner dem selv.
Hvordan ser livet i en ghetto ud, når tv-kameraerne er slukket? Hvad synes indvandrere og flygtninge om at bo sammen med andre med etnisk minoritetsbaggrund, og hvad synes danskerne? I Get a life – Ghetto life! kommer vi tæt på beboerne i Hundige-bydelen Askerød – et sted, som beboerne ikke selv kalder en ghetto, men som er blevet stemplet som sådan af omverdenen.

Søgning i bibliotek.dk

Emnesøgning om ghettoer