Kilder og klip

Hjemmesider

På dette kort kan du se, hvor alle de danske asylcentre ligger. Hvis du klikker på kortet, kommer der en boks frem med oplysninger om asylcentret.
Red Barnet har lavet en hjemmeside om børn på flugt. Her fortæller fire flygtningebørn deres historie, og du kan læse om, hvorfor børn flygter.
På Dansk Flygtningehjælps hjemmeside kan du læse 25 spørgsmål og svar om flygtninge. Du kan også læse om den danske lovgivning og se forskellige videofilm.
Røde Kors har lavet en temaside om flugt. Her kan du se billeder, film eller teste din viden om børn på flugt.

Film og filmklip

På Filmcentralens hjemmeside kan du se den norske novellefilm ”Bawke”, der handler om en far og hans søn, der flygter gennem Europa. Du skal bruge et Unilogin for at få adgang til filmen.
Ultranyt har lavet et lille filmindslag om de bådflygtninge, der ankommer til den italienske ø Lampedusa.
Dansk Flygtningehjælp har lavet en lille film om verdens største flygtningelejr i Dadaab i Kenya.
På Filmcentralens hjemmeside kan du se dokumentarfilmen ”Danmark hjælper Ungarn”. Den handler om, hvordan Røde Kors hjalp de ungarske flygtninge, der kom til Danmark i 1956. Du skal bruge et Unilogin for at få adgang til filmen.
På Filmcentralens hjemmeside kan du se dokumentarfilmen ”De udvalgte”, der følger en gruppe burmesiske flygtninge. Filmen giver et indblik i Udlændingestyrelsens arbejde med kvoteflygtninge. Du skal bruge et Unilogin for at få adgang til filmen.
På Filmcentralens hjemmeside kan du se dokumentarfilmen ”En fremmed fugl”, der handler om den 15-årig Ivana. Hun er flygtet til England fra krigen i Jugoslavien. Du skal bruge et Unilogin for at få adgang til filmen.
Ultranyt har lavet et lille filmindslag om, hvordan danske skoleelever prøver at være flygtning i en enkelt dag.
Ultranyt har lavet et lille filmindslag om de flygtninge, der er kommet til Rødby i september i 2015.
Ultranyt har lavet et lille filmindslag om, hvordan almindelige mennesker har samlet tøj og ting til flygtninge i Grækenland.
På Filmcentralens hjemmeside kan du se en novellefilm fra 1970 om polske flygtninge og deres indtryk af Danmark. Du skal bruge et Unilogin for at få adgang til filmen.
På Filmcentralens hjemmeside kan du se dokumentarfilmen om 12-årige Dalibor, der under krigen i det tidligere Jugoslavien boede alene i en flygtningelejr. Du skal bruge et Unilogin for at få adgang til filmen.
På Filmcentralens hjemmeside kan du se dokumentarfilmen om fire vietnamesiske søskende, der åbner restauranten Lê Lê på Vesterbro. De er flygtet fra Vietnam til Danmark i 1979. Du skal bruge et Unilogin for at få adgang til filmen.
Ultranyt har lavet et lille filmindslag om, hvad der sker, når en flygtning kommer til Danmark.
På Filmcentralens hjemmeside kan du se filmen ”Og hjertet sort” om Avnstrupcentret. Det er et asylcenter for dem, der ikke har fået asyl i Danmark. Du skal bruge et Unilogin for at få adgang til filmen.
Ultranyt har lavet et lille filmindslag om tre danske søstre, der samler penge ind til flygtninge i Europa.
På Filmcentralens hjemmeside kan du se dokumentarfilmen om Sharaf, der er flygtet til Europa. Du skal bruge et Unilogin for at få adgang til filmen.
På Filmcentralens hjemmeside kan du se dokumentarfilmen ”Som fugle i bur”. Den handler om Ivana og Dalibor, der midlertidigt bor i en flygtningelejr i det tidligere Jugoslavien. Du skal bruge et Unilogin for at få adgang til filmen.
Ultranyts seere har mange spørgsmål om flygtninge. I dette filmklip svarer Andreas Kamm fra Dansk Flygtningehjælp på seernes spørgsmål.
Ultranyt har lavet et lille filmindslag om den teltlejr til flygtninge, man vil bygge ved byen Calais i Frankrig.
Ultranyt har lavet et lille filmindslag om, hvordan danske turister hjælper bådflygtninge i Grækenland.
På Filmcentralens hjemmeside kan du se dokumentarfilmen ”Tyske flygtninge i Danmark”. Filmen fortæller om de mange mennesker, som flygtede på grund af 2. verdenskrig, og om de flygtningelejre, man oprettede i Danmark efter krigen. Du skal bruge et Unilogin for at få adgang til filmen.
På Filmcentralens hjemmeside kan du se filmen ”Velkommen til Danmark”, der følger tre flygtninge i tre år. Du skal bruge et Unilogin for at få adgang til filmen.