Baggrundskilder

Originalkilder

Edition.cnn.com, 2020-06-10. George Floyds bror, Philonise Floyd vidneudsagn til Kongressen, hvor han kalder på handling fra politikerne. Vidneudsagnet indgår i arbejdet med et lovforslag, der skal bekæmpe racediskrimination og politivold.
Martin Luther Kings fængselsbrev fra den 16. april 1963, hvor han reflekterede over en række moralske spørgsmål i forbindelse med borgerretsprotesterne.
Efter afslutningen på Den Amerikanske Borgerkrig blev slaver i alle stater frigivet med den 13. forfatningsændring.

Undervisningsmateriale på nettet

Videoklip og artikler om borgerretskampen i USA og en af dens frontfigurer, Martin Luther King, i anledning af 50-året for talen ”I Have a Dream” 2013.

Andre internetkilder

Den danske fotograf Jacob Holdts omfattende hjemmeside om forholdene i USA med blandt andet billeder og tekst fra hans bog og billedshow, "Amerikanske Billeder".
På den amerikanske tv-selskab PBS' hjemmeside kan man blandt andet finde en introduktion til de amerikanske præsidenter ved at søge på "american presidents".
Et arkiv over personlige beretninger fra Borgerretsbevægelsen, oprettet af blandt andet Library of Congress.

Film

DR2. Arkivfilm og interview med gamle medkæmpere og nutidige aktivister tegner billedet af Martin Luther King og hans store betydning for kampen for de sorte amerikaneres rettigheder dengang og nu.
Johnson, Clark: Boycott, 2001.
Filmen beskriver perioden i 1950’erne, hvor afroamerikanere i sydstaterne boycuttede de offentlige busser i protest mod racediskrimination.
Lee, Spike: Malcolm X, 1992.
Filmen portrætterer en af borgerrettighedsbevægelsens mest kontroversielle skikkelser, den militante aktivist Malcolm X, der blev myrdet i 1965.
Parker, Allan: Missisippi Burning, 1988.
Berømt film der beskriver borgerrettighedsbevægelsens kamp for afroamerikanernes rettigheder i USA’ sydstater.

Søgning i bibliotek.dk

Emnesøgning på Den amerikanske borgerretsbevægelse