Definition af kristendom

Kristendommen er en monoteistisk religion, ligesom jødedom og islam, hvilket vil sige, at den baserer sig på troen på én gud. Kristendommen er centreret omkring Jesus Kristus. Kristus betyder “den salvede”, og Jesus er en frelserskikkelse, hvis komme blev forudsat i det Det Gamle Testamente, og hvis liv, død og opstandelse bliver beskrevet i Det Nye Testamente. Disse to tekstsamlinger udgør tilsammen Bibelen, som er de kristnes hellige bog. Kristne mener, at Jesus var den ventede frelser, og at han via sit liv, sin død og sin genopstandelse beviste, at han var Guds søn.

Kristendommen er baseret på troen på, at Gud sendte sin søn til Jorden i menneskeskikkelse for at frelse menneskene. Kristne tror på den treenige Gud, Gud Fader (Skaberen), Gud søn (Jesus) og Helligånden. Der er tale om én Gud, der består af tre personer, ikke om flere guder. 

Kristendommen opstod i Mellemøsten og bredte sig hurtigt herfra til store dele af verden. I dag er kristendommen den største religion i verden med mere end to milliarder tilhængere i alt. De fordeler sig på flere forskellige kirkesamfund. Det største kirkesamfund er den katolske kirke. Herudover findes en række protestantiske og reformerte kirker samt mange forskellige ortodokse kirker. Fælles for alle disse kirkesamfund er troen på Jesus Kristus som frelser, troen på den treenige Gud samt dåb og nadver som sakramenter, hellige handlinger. Også Bibelen som hellig bog er fælles, men fortolkningen af Bibelen og forståelsen af, hvordan den kristne tro bør give sig udtryk i dagliglivet og samfundsanliggender er der stor forskel på fra kirkesamfund til kirkesamfund og fra individ til individ.