Hvad er Italien?

Italien (Italia på italiensk) eller Den Italienske Republik (Repubblica Italiana på italiensk) er en republik i det sydlige Europa ved Middelhavet.
Italien dækker et areal på ca. 300.000 km2 fra Alperne i nord til øen Sicilien i syd. Landet har omkring 61 millioner indbyggere og er det fjerdestørste land i EU målt på antallet af indbyggere.

Hvor ligger Italien?

Italien ligger i det sydlige Europa ved Middelhavet. Det har grænse mod Frankrig i vest, Schweiz og Østrig i nord og Slovenien i øst. Desuden er der to bittesmå stater, som ligger inde i Italien, nemlig Vatikanstaten (hovedsæde for Den Katolske Kirke, som ligger midt i Rom) og San Marino, en lille stat der ligger i bjergkæden Appenninerne, mellem Rom og Venedig.


Hvad hedder Italiens hovedstad?

Italiens hovedstad hedder Rom, på italiensk Roma. Rom blev grundlagt for omkring 3.000 år siden og har været hovedstad i Romerriget som blev opkaldt efter byen. I 1861 blev Rom hovedstad i Italien da landet blev samlet af en række småstater. Rom er den største by i Italien målt på antallet af indbyggere. Der bor cirka 2,8 millioner mennesker i selve Rom og over 4 millioner hvis man tæller forstæderne med. Rom ligger langs begge breder af floden Tiberen, og dele af byen er bygget på højdedrag på op til 139 meter. Inde i Rom ligger Vatikanstaten som er hovedsæde for Den Katolske Kirke og verdens mindste stat. Hvert år kommer mange millioner turister og pilgrimme til Rom.