Insekter lever både i vandet, i luften, på og i jorden. De kan opføre sig på de mærkeligste måder. F.eks. lægger snyltehvepse deres æg i andre insekter eller i edderkopper. På den måde kan larven spise det insekt, det er blevet lagt i, og vokse sig stor.
Knælerne er kannibaler. Når hunnen er sulten, lokker hun hannen med sex. Mens de parrer sig, bider hunnen hovedet af hannen og spiser ham.
Hvordan forsvarer insekter sig?
Den seksplettede køllesværmer er en natsværmer som lever i Danmark. Den har sorte og røde pletter på vingerne for at skræmme de dyr der spiser den. Men når den er larve, har den en endnu bedre forsvarsteknik. Hvis larven bliver angrebet af en myre, afgiver den først nogle små dråber som smager meget grimt. Hvis det ikke hjælper, kan dråberne blive til lim som får myrens ben til at klistre sammen. Virker det heller ikke, spyr larven med en farlig gift der hedder cyanid.
På Bornholm findes et andet insekt der spyr med gift: bombarderbillen. Hvis den føler sig truet, sender den en sky af giftig, varm damp efter sin modstander. Det giver et knald som når man affyrer en pistol.