Baggrundskilder

Originalkilder

Hjemmeside på engelsk og tysk, der kronologisk illustrerer Murens historie og dens fald gennem tekst og billeder. Siden indeholder originale dokumenter, foto og radio- og tv-klip.

Undervisningsmateriale

Hjemmeside på engelsk og tysk, der kronologisk illustrerer Murens historie og dens fald gennem tekst og billeder. Siden indeholder originale dokumenter, foto og radio- og tv-klip.
Med videoklip af Murens opførelse, af østberlinere på flugt og af jublende østberlinere, da Berlinmuren falder.

Hjemmesider

Omfattende interaktivt materiale om Muren med videoer, luftfotos, artikler og mobilapp, der kan bruges til at finde rester af Muren. På engelsk og tysk.

Bøger

Kitaj, Torben: Tyskland efter 1989. Frydenlund, 2015.
Redegør for og analyserer Tysklands historie og udvikling fra DDRs sammenbrud over sammenlægningen af de to tyske stater i 1990 frem til nutidens tyske stormagt.
Floryan, Jan Jakob Siekierski: Muren der faldt – Berlin-murens historie 1961-1989-1990. Syddansk Universitetsforlag, 2015.
Den erfarne Østeuropa-korrespondent Jan Jakob Floryan beskriver Berlinmurens historie, dens fald samt tiden umiddelbart efter.
Bejder, Peter: Udkig fra historiekanon – Vor tid. Alinea, 2014.
Bogen er målrettet til 7.-9. klasse og tager afsæt i fire historiske kanonpunkter: Energikrisen 1973, Murens fald, Maastricht 1992 og 11. september. Formidler viden om Danmark, Europa og resten af verden fra 1970erne til i dag.

Film

Dokumentarfilm om Jerntæppets sammenbrud fortalt på en utraditionel måde.
Fiktionsfilm om mønsterkommunisten Christiane, der ligger i koma, da Muren og hendes elskede DDR bryder sammen. Da hun vågner, forsøger hendes søn at skåne hende for virkeligheden ved at skabe en illusion om, at DDR stadig består.

Søgning i bibliotek.dk

Emnesøgning på Berlinmurens fald