Hvad er Finland?

Finland er en republik og en del af Norden ligesom Danmark. Republikken Finlands officielle navn på landets to officielle sprog er: Suomen tasavalta (finsk) og Republiken Finland (svensk). På samisk, som også har en særlig status i Finland, hedder landet Suoma dásseváldi. Med et areal på 338.440 km2 er Finland et af EU’s største lande, men med ”kun” 5,2 millioner indbyggere også det tredje tyndest befolkede land i Europa (efter Island og Norge).

Hvor ligger Finland?

Finland ligger i Nordøsteuropa. Det er et af verdens nordligst beliggende lande, og kun Island har en hovedstad (Reykjavik) der ligger nordligere end Finlands (Helsinki). Mellem en tredjedel og en fjerdedel af Finland ligger nord for polarcirklen. Nord for polarcirklen går solen ikke ned i en periode på 73 dage om sommeren, og om vinteren står den ikke op i en periode på 51 dage.

Landet grænser op til Rusland mod øst med en grænse på 1.269 km, mod Norge mod nord med en grænse på 716 km og mod Sverige mod nordvest med en grænse på 536 km. Resten af Finland grænser op til Østersøen, og over for – i den del af Østersøen der kaldes Den Finske Bugt – ligger Estland.

Hvad hedder Finlands hovedstad?

Finlands hovedstad hedder Helsinki (finsk) eller Helsingfors (svensk og dansk). I selve Helsinki er der cirka 650.000 indbyggere, men i hele Helsinkiregionen er der næsten 1,5 millioner indbyggere. Det svarer til indbyggerantallet i Københavns Kommune og Storkøbenhavn.