Hvor længe har der været fantasy?

Der har været fantastiske fortællinger så længe at man ikke ved præcis hvornår mennesket begyndte at fortælle dem. Eventyr er nemlig gået fra mund til mund, og mange af de ældste religioner har også flere historier hvori der sker overnaturlige ting. Den nordiske gud Odin har f.eks. en hest med otte ben der kan flyve. De historier, der i dag kaldes for fantasy, opstod i 1800-tallet. Et af de tidligste eksempler er Lewis Carolls børnebog ”Alice i Eventyrland” fra 1865. I den møder pigen Alice på en skovtur en kanin, der kan tale, og følger efter den ned i et hul til en magisk verden.

Hvem er J.R.R. Tolkien?

Nogle kalder J.R.R. Tolkien for fantasy-genrens far. Han er en af de forfattere der har været med til at gøre genren så populær som den er i dag. Under 2. Verdenskrig skrev han sine tre bøger om hobbitten Frodo der får en magisk ring af sin onkel Bilbo. Sammen med tre af sine venner rejser Frodo mod Mordor hvor den onde Saruman hersker. På vejen møder han orker, elverfolk og det underlige væsen Gollum. Både de tre bøger, ”Eventyret om Ringen”, ”De to tårne” og ”Kongen vender tilbage”, og de film, der er lavet over dem, har haft enorm succes og har fans over hele verden.

Hvem er Harry Potter?

Harry Potter er hovedpersonen i J.K. Rowlings romanserie der udkom fra 1997 til 2007. Harry Potter er en forældreløs dreng som bor hos sin tante og onkel. De behandler ham dårligt, men da han fylder 11 år, bliver han optaget på troldmandsskolen Hogwarts. Det viser sig nemlig at Harry har magiske kræfter. Dem må han bruge i kampen mod den onde Lord Voldemort som har dræbt hans forældre.