Hvad lovede Donald Trump i sin præsidentkampagne?

Donald Trump havde – som den første præsident i USA’s historie – ingen erfaring som folkevalgt politiker før han stillede op til posten som landets præsident. Derfor var mange i tvivl om hvad hans politiske program gik ud på. I løbet af valgkampen lovede han blandt andet at han ville 

- skære ned på antallet af offentlig ansatte

- give skattelettelser til virksomheder og middelklassen

- genforhandle eller trække de internationale handelsaftaler tilbage

- indføre toldmure der skal forhindre udflytning af arbejdspladser fra USA

- deportere to millioner migranter

- suspendere indrejse for personer fra lande der opfattes som terrortrusler

- bygge en mur mellem USA og Mexico for at forhindre flere indvandrere i at komme ind i USA.

Hvad er Donald Trumps politiske mærkesager som præsident?

Donald Trump er kendt for at give globalisering og migranter skylden for arbejdsløshed og fattigdom i USA. Han har udtalt sig meget negativt om særligt mexicanere, og nogle mener at det har været med til at få andre hvide amerikanere til at overfalde og dræbe personer fra Latinamerika og Mexico. I løbet af sommeren 2019 dræbte hvide amerikanske mænd inden for få døgn 22 personer i El Paso, Texas og 4 personer i Orange County, Californien, og derudover blev personer med latinamerikanske rødder angrebet i flere mindre byer.

Donald Trump har også kritiseret Kina for ikke være fair i handlen mellem de to lande. Derfor har Trump truet med at indføre særlig moms på bestemte kinesiske varer, og det har sat en handelskrig i gang. Kina har svaret igen ved at true med at lægge moms på amerikanske varer.

Et andet land, som Trump har brugt en del energi på i sin periode som præsident, er Nordkorea. Han har flere gange mødtes med den nordkoreanske leder, Kim Jong-Un, og drøftet muligheder for at begrænse Nordkoreas militære udvikling.