Baggrundskilder

Rapporter

Rapporten belyser potentialet for droneteknologien på en række markeder ved at identifi­cere igangværende udviklingsprojekter og deres perspektiver.

Artikler

Nilsson, Jonas Langvad: Drone-alarm. Euroman. Nr. 243, 2014.
Journalisten har besøgt en stor drone-messe og beskriver, hvordan drone-branchen glorificerer de flyvende fly. Samtidig giver han et overblik over den globale udvikling inden for droner og kommer med bud på, hvor det hele er på vej hen.
Møller Larsen, Thomas og Bernsen, Markus: Sæt en linse med 40 gange zoom på, så … Weekendavisen, 2013-05-02.
En længere baggrunds- og reportageartikel, som tager hul på den eksplosion i brugen af droner, der er på vej i Danmark: Hvem udvikler dronerne? Hvordan bliver de brugt? Og hvad vil Trafikstyrelsen gøre, når alle danskere pludselig får adgang til luftrummet?

Film

Hated in the Nation. Black Mirror, Netflix. 2016.
Serieafsnit om en engelsk politidetektiv bliver angrebet af insektlignende mini-droner. Hun kan end ikke skjule sig fra dem på badeværelset, for de flyver ind gennem nøglehullet og eksploderer, når de rammer deres mål.

Drone. Flimmer Film, 2014.
Norsk-dansk dokumentar der med en tydelig kritisk brod skildrer brugen af droneteknologi i militær sammenhæng fra både dronepiloten og ofrenes side. Filmen fortæller blandt andet historien om rekrutteringen af dronepiloter i gaming-miljøet.

Rise of the Drones. PBS NOVA, 2013.
I filmen får man et billede af, hvordan droner bliver brugt, hvordan de amerikanske drone-piloter ser på sit arbejde, og hvad der er de mest interessante nye teknologier.

Søgning i bibliotek.dk

Emnesøgning på droner