Baggrundskilder

Originalkilder

Winston Churchills berømte tale fra 1946 i lyd, billeder og tekst, hvor han erklærer, at "Fra Stettin ved Østersøen til Trieste ved Adriaterhavet har et jerntæppe sænket sig over Europa."

En vesttysk skolebog om årsagen til Berlin-muren.
Den amerikanske præsident Harry S. Trumans tale til kongressen i 1947, hvor den såkaldte inddæmnings-strategi første gang blev annonceret.

Webmateriale

25 koldkrigsfortællinger, der tegner væsentlige historier om forsvaret og den civile beskyttelse under Den Kolde Krig. De 25 fortællinger indeholder blandt andet bunkers, radarer og flyve- og flådestationer rundt omkring i Danmark.

Film

Ud over den overordnede beretning om kommunismens sammenbrud i øst følger filmen to spor. Det ene er historien om et ungt østtysk par, der i sommeren 1989 beslutter sig for at flygte til Østrig gennem Ungarn. Det andet spor er det diplomatiske spil om åbningen af den ungarske grænse.
Den Kolde Krig skildres for første gang set med danske øjne i denne dokumentarserie i 12 afsnit.

Faglitteratur

Baseret på forfatterens egne oplevelser som amerikansk korrespondent i Østeuropa, interviews samt tidligere hemmeligholdte dokumenter gennemgås processen, der førte til Sovjetunionens opløsning i 1991.
En samlet gennemgang af Danmarks udenrigs- og sikkerhedspolitiske historie 1945-2005. Beregnet til historieundervisningen i gymnasiet.
Bred gennemgang, der forsøger at forklare baggrunden for det militære kapløb, hvor tæt vi var på en ny atomkrig, og om der var belæg for at tro, at Vesteuropa ville blive invaderet fra øst.

Søgning i bibliotek.dk

Emnesøgning på Den kolde krig