David Beckham

Artikel type
faktalink
journalist Anders K. Sørensen, iBureauet/Dagbladet Information. Opdateret af cand.mag. Anne Vindum og stud.mag. Katrine Malthe. Marts 2013
Main image
David Beckham fra LA Galaxy og hans søn Brooklyn ved ankomsten til den årlige Sports Spectacular i Los Angeles den 20. maj 2012.
David Beckham fra LA Galaxy og hans søn Brooklyn ved ankomsten til den årlige Sports Spectacular i Los Angeles den 20. maj 2012.
Foto: Frederic J. Brown / Scanpix

Han ligner en fotomodel og er gift med en popstjerne. Han har i en årrække været anfører for det engelske landshold, og han har en karriere som en af verdens bedste betalte fodboldspillere. David Beckham har en stjernestatus ud over det sædvanlige, og for mange mennesker er hans navn og person vokset til noget, som er langt større end det, der foregår på en græsplæne mellem 22 mænd og en læderbold. I de år, hvor Beckham spillede for Real Madrid blev salget af klubeffekter øget med 137 procent, og der blev solgt over en million trøjer med hans navn og nummer. David Beckham er et ikon for hundredtusinder af fans over hele verden. Han har haft betydning for både udbredelsen af fodbold og for mode, manderoller og salget af sladderblade, og Beckham-navnet er for længst blevet modebranchens helt store salgsbrand.

 

Se også filmen Bedre end BeckhamFilmstriben - lån film fra biblioteket