COP21 i Paris

Artikel type
faktalink
journalist Michelle Arrouas, iBureauet/Dagbladet Information. April 2016.
Main image
Kraner reflekterer i vandet ved siden af de nye økohuse med lavt energiforbrug som er under opbygning i forbindelse med COP21 i Paris.
Kraner reflekterer i vandet ved siden af de nye økohuse med lavt energiforbrug som er under opbygning i forbindelse med COP21 i Paris.
Foto: Benoit Tessier / Scanpix

Fra den 30. november til den 11. december 2015 løb FN’s klimakonference COP21 af stablen i Paris, og efter to uger med forhandlinger døgnet rundt nåede de196 lande til enighed om en klimaaftale. Mens politikere kalder aftalen historisk mener flere forskere og ngo’er, at aftalen er ukonkret og uambitiøs. . Der var store forventninger til konferencen, da det var første gang siden det mislykkede klimatopmøde COP15 – der foregik i København i 2009 – at statsledere og eksperter talte om muligheden for at nå til enighed om en ny  ambitiøs og bindende global klimaaftale. Det var især udmeldinger fra Kina og USA, der gjorde eksperter mere fortrøstningsfulde, men uenighed om, hvor meget mere de udviklede lande skal bidrage med end udviklingslandene, og hvor stort et ansvar store vækstøkonomier som Kina, Indien og Brasilien skal tage, fortsætter med at true målet om at holde den globale temperaturstigning under 2 grader.

 

cop21