Aung San Suu Kyi

Artikel type
faktalink
cand.mag. Madeleine Saunte, iBureauet/Dagbladet Information. 2012
Main image
Muanmar's demokratiske leder Aung San Suu Kyi ankommer til Oxford  University i det sydlige England den 19. juni 2012. Et bevægende besøg i et land hvor hun forlod sin familie for 24 år siden.
Muanmar's demokratiske leder Aung San Suu Kyi ankommer til Oxford University i det sydlige England den 19. juni 2012. Et bevægende besøg i et land hvor hun forlod sin familie for 24 år siden.
Foto: POOL / Scanpix

”The lady of no fear”, demokratiforkæmperen og nobelprismodtageren Aung San Suu Kyi, er en legende på niveau med Nelson Mandela og Mahatma Gandhi. I over tyve år har hun kæmpet for demokrati og ytringsfrihed i sit hjemland, militærdiktaturet Myanmar. Af samme grund har hun levet i alt 15 år af sit liv i husarrest i barndomshjemmet i Rangoon, spærret inde af styret, som anser hende som en trussel mod deres regime. I dag er Aung San Suu Kyi parlamentariker, og hendes parti, National Democracy League, er med i regeringen. Militærets jerngreb har dog langt fra sluppet sit tag i landet endnu, og vejen til et egentligt demokrati er stadig lang.