Poker i Danmark

Hvornår kom Poker til Danmark?

Pokerens opståen i Danmark svæver i det uvisse. Dog er det sikkert, at poker har været kendt i mange år, og at det er blevet spillet som hyggespil i hjemmene og for penge i små ulovlige klubber.

Det danske pokerboom tog fart, da poker blev mainstream med tv-transmissioner og Moneymakers sejr i World Series Of Poker. Mange danskere hoppede med på bølgen og begyndte at spille på nettet, og eftersom der var masser af reklamer for spillesider på nettet, var det nemt at forsøge sig gratis eller for få penge.

Der afholdes Danmarksmesterskaber i poker, og danskejede pokerudbydere er skudt op med Mermaid Poker som den største.

Dansk Poker Forbund anslår, at op mod 300.000 danskere spiller poker jævnligt enten online eller i klub. Hvor mange, det præcist drejer sig om, er umuligt at bedømme, for mange spillere er tilmeldt flere spillesider på nettet, og der føres ikke en samlet statistik over antallet. Hvad klubber angår, er mange af dem private, og der findes ikke en samlet liste over klubber i Danmark. Dansk Poker Forbund er paraplyorganisation for seks klubber landet over og må regnes for den største organiserede sammenslutning af pokerspillere med omtrent 4.000 medlemmer. 

Har Danmark professionelle pokerspillere?

Der findes en del danskere, som lever af at spille poker. Igen er det ikke muligt at sætte et nøjagtigt tal på, men et realistisk bud er mellem 300 og 600, og antallet vil altid bero på et skøn. Der findes ingen fagforeninger for pokerspillere, der kan give en pejling, og pokerspillerne er ikke nødvendigvis interesserede i at afsløre, at de tjener deres penge på poker. De skal nemlig betale skat af gevinsterne, hvis det afsløres, og det er der nogle af dem, som ikke er interesserede i.

Internationalt set har danskerne klaret sig godt i turneringer både på internettet og live, men kun én spiller fremstår som en sand verdensstjerne med fans over hele verden. Den mand er Gustav ‘Gus’ Hansen, født i 1974 og opvokset i Københavns omegn.

Gustav ‘Gus’ Hansen deltager i de dyreste pokerspil i verden både live og på internettet, men hans største succeser er hentet i live turneringer. Her har han vundet mere end 5,5 millioner dollars, og han holder rekorden for flest sejre i World Poker Tour efter hele tre gange at være nået helt til tops. Udover at være en stjerne i poker regnes han også for at være blandt de bedste backgammonspillere i verden.

I dag bor Gustav ‘Gus’ Hansen i Monaco, men lever det meste af sit liv på farten, fordi han rejser til turneringer over hele kloden, medvirker i pokerprogrammer på tv og reklamerer for sin sponsor. Desuden har han udgivet bogen “Every hand revealed” (se kilder), hvor han nøje analyserer sine pokerhænder og fortæller om sin strategi fra turneringen Aussie Millions i Australien, som han vandt i 2007.